Makaleler
1
Merhaba,

Azerbaycan'da çok doktora gittim. Tüm doktorlara fikrimi izah etsem de herkes bildiğini söylüyor. Boğazıma sıvı akıyor, bazen iltihaplı akıyor diyorum, kimseyi inandıramıyorum. Hastalığımın teşhisini sadece bir doktor bulabildi. Fakat bunun bir spreyi falan vardır.

Iltihap olduguna emin misin? Iltihap olsa yuruyemezdin bile bence. Alerjik rinit seninki. Benim alerjik rinit var 7/24 bu haldeyim sadece denizde geciyor. Bazen cok agirlastiginda bol tuzu sicak suda cozup iliklastigi zaman burnuma cekiyorum bu iyi geliyor.

Aynı problemi 11-12 yaşımdan beri yaşıyorum şuan 30 yaşındayım ve hala bir çözüm bulamadım. Kediye alerjim olduğu halde kediyle yaşadım yıllarca ve kedi öldükten sonra bile devam etti. 5-6 kere radyofrekans ile burun etlerimi yaktırdım, 3-4 ay iyi oluyorum sonra yine şişiyor ve beyaz şefaf akıntı bende de var. Bir sürü KBB doktoruna ve allerji imünoloji doktoruna gittim söyledikleri tek şey burnunu bol bol yıka bir de burun spreyi ve alerji hapı verip gönderiyorlar. Maalesef hiçbir çözümü yok, mukoza içindeki doku bozuldugu icin bu sorun oluyor demişti birisi. İliadin ve otrivine arada sıkıyorum 2-3 gün idare ediyor sonra yine tıkanıyor. Her gün burnumu yıkıyorum ama değişen bir şey olmuyor, burnum yine tıkalı oluyor. Sarı akıntı dediğin ise tahminimce üşüttüğün için veya sinüzitin var ise onunla birlikte karışıyor bende de oluyor aynısı.

En kötü yanı ise nefessiz kalıyorsun ve bu beynini, düşünme tarzını, stres seviyeni her şeyi etkiliyor.

Iltihap olduguna emin misin? Iltihap olsa yuruyemezdin bile bence. Alerjik rinit seninki. Benim alerjik rinit var 7/24 bu haldeyim sadece denizde geciyor. Bazen cok agirlastiginda bol tuzu sicak suda cozup iliklastigi zaman burnuma cekiyorum bu iyi geliyor.
Efendim doktorun teşhisi vazomotor rinit ama gerçekten bu ne Ben de bilmiyorum.

Efendim doktorun teşhisi vazomotor rinit ama gerçekten bu ne Ben de bilmiyorum.
Tedavisi:

Tetikleyicilerden kaçınma

Tuzlu su (serum fizyolojik) burun yıkama

Doktorun uygun görmesiyle:

İlaçlı burun spreyleri (steroid, antikolinerjik vb.)

Antihistaminik burun spreyleri (alerjik olmayan tipte de işe yarayabilir)

Uzun süre burun açıcı sprey kullanmayı bırakmak (bağımlılık yapabilir)

Çok nadiren cerrahi

Dilersen belirtilerine göre daha kişisel bir değerlendirme yapabilirim.

Chatgpt asagi yukari benim onerdigimi onermis. Burnunu temiz tutacaksin kisacasi. Hatta tozlu ortamlardan uzak durmak icin surekli maske takmani oneririm.

Tedavisi:

Tetikleyicilerden kaçınma

Tuzlu su (serum fizyolojik) burun yıkama

Doktorun uygun görmesiyle:

İlaçlı burun spreyleri (steroid, antikolinerjik vb.)

Antihistaminik burun spreyleri (alerjik olmayan tipte de işe yarayabilir)

Uzun süre burun açıcı sprey kullanmayı bırakmak (bağımlılık yapabilir)

Çok nadiren cerrahi

Dilersen belirtilerine göre daha kişisel bir değerlendirme yapabilirim.

Chatgpt asagi yukari benim onerdigimi onermis. Burnunu temiz tutacaksin kisacasi. Hatta tozlu ortamlardan uzak durmak icin surekli maske takmani oneririm.
Hocam doktor da bunun ameliyatı yok diyor hatta ameliyata girersek diyor daha da ağırlaştırabiliriz diyor. Tuzlu su ile yıkıyorum ama musluktan doldurup yıkıyorum.

Hocam doktor da bunun ameliyatı yok diyor hatta ameliyata girersek diyor daha da ağırlaştırabiliriz diyor. Tuzlu su ile yıkıyorum ama musluktan doldurup yıkıyorum.

Aslinda Prof.Dr'ye gozukmek lazim imkan meselesi. Her seyin tedavisi var fakat o konuda uzman Prof'u bulmak lazim.