VBIOS nasıl modlanır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Boranx
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 276
  • Etiketler Etiketler
    nasıl vbios

Boranx

Gelişen
VBIOS nasıl modlanır? GPU sıcaklığım 80'i geçince kendi GPU, MHz ile voltajını kısıtlıyor. MSI Afterburner'da vb. uygulamalarda kullanamıyorum nasıl yapabilirim bunu?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-02-26 004434.webp
    320,3 KB · Görüntüleme: 92
  • Ekran görüntüsü 2025-02-26 004516.webp
    316,9 KB · Görüntüleme: 90
Uretici o degeri kendi uyguladigi sogutma sisteminin kapasitesine gore hesapliyor. Siz o degeri ornegin 90'a cikarirsaniz RAM ya da VRM'ler yeterince sogumadigi icin kisa sure sonra kartiniz bozulabilir. Karta undervolt yaparak daha az isinmasini saglayabilirsiniz.

Son düzenleme:

Normalde 87 dereceye kadar kartımın dayanıklılığı var ama 79 78'de böyle durumlarla karşılaşıorum, ondan dolayı bakmak istiyorum. Açıkçası voltaja bile dokunamıyorum sadece derece ayarlayabiliyorum o kadar.

Son düzenleyen: Moderatör:
VBIOS nasıl modlanır? GPU sıcaklığım 80'i geçince kendi GPU, MHz ile voltajını kısıtlıyor. MSI Afterburner'da vb. uygulamalarda kullanamıyorum nasıl yapabilirim bunu?
Techpowerup'tan kendi GPU'n icin farkli Vbios versiyonlarini deneyebilirsin varsa, ama cocuk oyuncagi degil bastan soyliyim. Mutlaka bir yedek alman gerekiyor ilk bastan.

Yedek de kurtarmaz, brick olma ihtimali var. Kartının marka modeli nedir?

Yedek de kurtarmaz, brick olma ihtimali var. Kartının marka modeli nedir?

TechPowerUp'tan kendi GPU'n icin farkli VBIOS versiyonlarini deneyebilirsin varsa ama çocuk oyuncagi degil bastan söyleyeyim. Mutlaka bir yedek alman gerekiyor ilk bastan.

RTX 2070 Mobile, i9 9880H var. GPU 80'de kendini kısıtlayıp drop yiyorum, ondan ne yapacağımı bilemiyorum. Hiçbir şeye de dokunulmadığı için GPU'da problem var o belli. Her şeyi kontrol ettim: Termal macun, vidalar, Full doğru her şey ama güncelledim ekran kartını yine durum aynı.

Windows 11'den 10 geçersem çözülür mü diyeceğim FPS düşmesi ama önceden de problem vardı. 11 ile alakası var mıdır sizce bunun?

Hayir, Windows ile bir alakasi yoktur. Dedigim gibi PCI subsystem ve board ID'nin tutmasi gerekiyor flashlayacagin VBIOS ile. TechPowerUp'i biraz arastirsan belki bulursun.

Hayir, Windows ile bir alakasi yoktur. Dedigim gibi PCI subsystem ve board ID'nin tutmasi gerekiyor flashlayacagin VBIOS ile. TechPowerUp'i biraz arastirsan belki bulursun.

Yaptım bir tane gözüküyordu fakat hala durum devam ediyor. MSI Afterburner'da Power limit, temp limit nasıl açabilirim? Bununla uğraşıyorum sabahtan beri.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-03-06 005301.webp
    161 KB · Görüntüleme: 67
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…