VBIOS nasıl modlanır? GPU sıcaklığım 80'i geçince kendi GPU, MHz ile voltajını kısıtlıyor. MSI Afterburner'da vb. uygulamalarda kullanamıyorum nasıl yapabilirim bunu?
Sen zaten bir notebook kullaniyorsun. Oyle bir sistemde asiri isinma olmasi nerede ise kacinilmaz. Sogutma ucu ucuna yeterken bir de voltage mod yaparsan eline alirsin makineyi. Hani external kart olsa belki baska PC'ye takarak BIOS yazma sansin olur ama notebook'ta anakarti mefta edersin.
Sen zaten bir notebook kullaniyorsun. Oyle bir sistemde aşırı isinma olmasi nerede ise kacinilmaz. Sogutma ucu ucuna yeterken bir de voltage mod yaparsan eline alirsin makineyi. Hani external kart olsa belki baska PC'ye takarak BIOS yazma sansin olur ama Notebook'ta anakarti mevta edersin.
Ama attığım fotoğraflarda normalde RTX 2070 ekran kartı 87 dereceye kadar frekans ve voltajı kullanımını sabit tutması lazım. 79-80 derece olunca direkt kendini korumaya alıyor, onu çözmeye çalışıyorum.
Bu her oyunda neredeyse geçerli oluyor, bir LoL haricinde yaşamıyorum. O da CPU kullanıyor
Nvdia forumlarinda bu nesil kartlarin 83C'den sonra throttle'a girdigi konusulmus. Ki bunlar masaustu kartlar. Sen notebookta karti daha yuksek isida calistirmak istiyorsun. Bence bunun yerine karti nasil daha serin calistiririm ve oyunlarda bir iki ayar kisarsam kart nasil daha yuksek FPS verir diye bak.
Notebookta bu tur bir calismanin sonucunun cok istenmeyecek durumlara yol acmasi oldukca olasi. Ama makine senin, para senin. Sen bilirsin tabii.
NVIDIA forumlarinda bu nesil kartlarin 83C'den sonra Throttle'a girdigi konusulmus. Ki bunlar masaustu kartlar. Sen notebookta karti daha yuksek isida calistirmak istiyorsun. Bence bunun yerine karti nasıl daha serin calistiririm ve oyunlarda bir iki ayar kisarsam kart nasıl daha yuksek FPS verir diye bak.
Notebookta bu tur bir calismanin sonucunun cok istenmeyecek durumlara yol acmasi oldukca olasi. Ama makine senin, para senin. Sen bilirsin tabii.
Her türlü yardımınıza açığım. 87 yazıyor bende, maximum limit zaten o. Yeterli fakat 80-79 dereceye ulaşınca GPU kendini kısıtlıyor, bunu çözmek için temizlik, termal macun, soğutucu kaliteli her şeyi yaptım ama yok.
Yanlis anlamalari ortadan kaldirmak icin soruyorum? 87 degerine nereden ulastiniz? Sizin notebookun dokumanlarindan mi? Yoksa bu kartlarin genel gecer degeri mi bu? Bir de bu deger masaustu kartlar icin verilmis olmasin?
Yanlış anlamalari ortadan kaldirmak icin soruyorum? 87 degerine nereden ulastiniz? Sizin notebookun dokümanlarindan mi? Yoksa bu kartlarin genel gecer degeri mi bu? Bir de bu deger masaustu kartlar icin verilmis olmasin?
Bazı yabancı forumlarda ve konulara bakmıştım, GPU Z Tech de indirip ayarlardan baktım, 87 dereceyi geçtiğinde kısıtlama yapıyor diye biliyorum. Benimki 79-80 olunca yapıyor, emin değilim ama hangisi doğru? Öyle gördüm.
Yanlış anlamalari ortadan kaldirmak icin soruyorum? 87 degerine nereden ulastiniz? Sizin notebookun dokümanlarindan mi? Yoksa bu kartlarin genel gecer degeri mi bu? Bir de bu deger masaustu kartlar icin verilmis olmasin?
VBIOS görmek için bir tane site var, TechPowerUp. GPU Z'ye baktım ve ayarlardan derece limiti gözüküyordu 87 ve bazı forumlarda öyle yazmışlardı. Normalde laptopum için sıcaklık değeri 80 mi diyorsunuz?
ASUS GPU Tweak III ile baktiniz mi? Afretburner yerine bunu deneyin. Kendi profilleri icinde bu tur ayarlar vardi. Ben yine de voltaj arttirma vb gibi seylere ozellikle notebooklarda cok karsiyim. Ustelik alet i9, zaten asiri isinacak belli yani. Bunun yerine undervolt yapmayi denemelisiniz. Bu harcanan gucu kontrol altina alip throttle a girmesini engelleyebilir.
ASUS GPU Tweak III: one-click Overclocking Utility for NVIDIA GeForce and AMD Radeon graphics cards. GPU Tweak enables complete control over 3D graphics performance and monitoring. New features and UI designs from our enthusiastic community are continually added through frequent updates. The...