ethernet cablesu

Çalışkan
Halka açık ağlarda, örneğin eduroam'da vb. kullanılmak üzere interneti hızlandırmak için router önerir misiniz? Fiyat performans ürünü ama sinyal kesintileri sorunları olmayan, açık kaynak ROM'ları veya OpenWRT'yi destekleyen repeater router arıyorum. Epey'den biraz araştırdım ama ağ donanımları çok karışık, filtrelesem de ürünler iç içe geçmiş vaziyette. Bütçe olarak minimum fiyat olursa iyi olur; bütçe belirleyemedim, özellikler kafamı karıştırdı.

Sayın moderatör VDS nedir WDS değil mi o işin doğrusu

Yukarı

WDS yani modemin/router'ın kablosuz başka bir ağa login olabildiği modeller arıyorum

Son düzenleme:
Biraz farazi olur böylesi. Hiç yoktan bir tahmini bütçe aralığı yazarsanız arkadaşlar çok daha isabetli önerilerde bulunabilirler.

Ayrıca VDS’nin açılımı Virtual Dedicated Server’dır. Yani moderatör arkadaş düzelterek doğru yapmış. Son olarak da Sosyal kurallarını tekrar gözden geçirmenizi öneririm. Forumu kullanırken akıcı bir Türkçe bekleniyor.

Biraz farazi olur böylesi. Hiç yoktan bir tahmini bütçe aralığı yazarsanız arkadaşlar çok daha isabetli önerilerde bulunabilirler.

Ayrıca VDS’nin açılımı Virtual Dedicated Server’dır. Yani moderatör arkadaş düzelterek doğru yapmış. Son olarak da Sosyal kurallarını tekrar gözden geçirmenizi öneririm. Forumu kullanırken akıcı bir Türkçe bekleniyor.
VDS veya VPS ihtiyacım şuanda yok çünkü sunucu kiralamak istemiyorum, moderatör neden doğru telaffuz yapmış anlayamadım. Tahmini bütçe aralığım birkaç bin ₺

@Recep Baltaş hocam sizce alınabilecek en ucuz router hangisi hem evde hem halka açık ağlarda kullanılmak üzere? Hızlı olsun isterim ama bütçeyi çok arttıracaksa biraz yavaş olabilir. En azından laptop gibi cihazların wifi'sinin çekemediği yerde tekrarlamış olur sinyali. Yani kablolu yineleyici değil de kablosuz yineleyici yönlendirici arıyorum.

Halka açık ağlarda, örneğin eduroam'da vb. kullanılmak üzere interneti hızlandırmak için router önerir misiniz? Fiyat performans ürünü ama sinyal kesintileri sorunları olmayan, açık kaynak ROM'ları veya OpenWrt'yi destekleyen repeater router arıyorum. Epey'den biraz araştırdım ama ağ donanımları çok karışık, filtrelesem de ürünler iç içe geçmiş vaziyette. Bütçe olarak minimum fiyat olursa iyi olur; bütçe belirleyemedim, özellikler kafamı karıştırdı.

Sayın moderatör VDS nedir WDS değil mi o işin doğrusu.

Yukarı.

WDS yani modemin/router'ın kablosuz başka bir ağa login olabildiği modeller arıyorum.

Halka açık ağlarda, örneğin eduroam'da vb. kullanılmak üzere interneti hızlandırmak için router önerir misiniz? Fiyat performans ürünü ama sinyal kesintileri sorunları olmayan, açık kaynak ROM'ları veya OpenWrt'yi destekleyen repeater router arıyorum. Epey'den biraz araştırdım ama ağ donanımları çok karışık, filtrelesem de ürünler iç içe geçmiş vaziyette. Bütçe olarak minimum fiyat olursa iyi olur; bütçe belirleyemedim, özellikler kafamı karıştırdı.

Sayın moderatör VDS nedir WDS değil mi o işin doğrusu.

Yukarı.

WDS yani modemin/router'ın kablosuz başka bir ağa login olabildiği modeller arıyorum.

Xiaomi AX3000t alıp OpenWrt kurup WDS ile hedef modem ya da routera bağlayıp interneti kullanabilirsin.

Ayrıca VDS’nin açılımı Virtual Dedicated Server’dır. Yani moderatör arkadaş düzelterek doğru yapmış.
Arkadaş WDS diyor yani Wireless Distribution System. Moderatör ne olduğunu bilmiyorsa kafasına göre bu VDS'dir diye düzeltmemeli. Siz de bu yanlışa alkış tutmuşsunuz.

Köprü (veya WDS - Kablosuz Dağıtım Sistemi olarak adlandırılır) işlevi, ASUS Wi-Fi Yönlendiricinizin bir erişim noktasına kablosuz bağlanmasına olanak sağlar. WDS, bir yineleyici modu olarak da düşünülebilir.

WISP özelliği benim senaryom için daha uygunmuş araştırdığıma göre; WDS'de aynı ağda bir köprü gibi gösteriyormuş, WISP'de kendi başına ayrı bir ağ oluşturuyor.

Ama her ikisi de genelde aynı modemde bulunuyorlar.

Xiaomi tavsiyenizle beraber 4 alternatifi şöyle karşılaştırdım; bu markaları daha önce deneyimlediyseniz hangisi daha iyi diye yorumlar mısınız? Her modemde 1 yıldız yorum mutlaka oluyor bağlantı sık kopuyor diye ama belki onların altyapısı kötüdür(?)

Wısp özelliği benim senaryom için daha uygunmuş araştırdığıma göre; WDS'de aynı ağda bir köprü gibi gösteriyormuş, wısp'de kendi başına ayrı bir ağ oluşturuyor.

Ama her ikisi de genelde aynı modemde bulunuyorlar.

Xiaomi tavsiyenizle beraber 4 alternatifi şöyle karşılaştırdım; bu markaları daha önce deneyimlediyseniz hangisi daha iyi diye yorumlar mısınız? Her modemde 1 yıldız yorum mutlaka oluyor bağlantı sık kopuyor diye ama belki onların altyapısı kötüdür(?)

Everest ve TP-Link'i ele OpenWrt desteklemiyorlar cudy olana OpenWrt kurulabiliyor ama donanım olarak Xiaomi ile aynılar tek farkları hafızası xiaomininkinden çok daha az bu da OpenWrt'nin paketlerini kuramayacağın anlamına gelir ve Xiaomi daha ucuz.

Everest ve TP-Link'i ele OpenWrt desteklemiyorlar cudy olana OpenWrt kurulabiliyor ama donanım olarak Xiaomi ile aynılar tek farkları hafızası xiaomininkinden çok daha az bu da OpenWrt'nin paketlerini kuramayacağın anlamına gelir ve Xiaomi daha ucuz.
Xiaomi özelliklerini bulamadım ama 3000T modelinde WISP yokmuş heralde, OpenWRT ile donanımda olmayan bir şey eklenebiliyor mu? (Yani WISP ile modemi client yapmak)