144

Üstün
Makaleler
1
Merhaba.

Bu küçük detay kafama takıldı.

Altyapı sorgulaması yaptığımda VDSL bölgesindesin diyor. 60 Mbps'ye kadar indirme (downstream) sunuyorlarmış evimize.

Çıkan URL şu:

https://www.turk.net/internet-hiz-altyapi-sorgulama#ozgurfiber-60-altyapi-sonucu (URL'de direkt bu yazıyor).

Neden böyle? VDSL'i de Fibere mi soktular yoksa TPC Forumda operatörlerin verilerinden çekilen daha detaylı sorgulama yaptığımda FTTB sistem verisinden dolayı mı bu?

Not: Evimde FTTB T11 dolabı yok. En yakın dolap FTTC Tip-7. Ankastreden direkt bağlantı var.

Bu karışıklığı birisi bana açıklayabilir mi?

Paket isimlerini genel veriyorlar sanırım. Bendeki linkte de Özgür Fiber 87 yazıyordu; ikamet ettiğim yerde de 87 Mbps download veriyorlar.

Sizin için denedim, binamda yalnızca TT VDSL ve Superonline fiber altyapıları var, yani TurkNet bana net olarak TT VDSL altyapısı üzerinden hizmet verecek gözüküyor. Bende de aynı kısımda sorgulamaya göre 89 Mbps destekliyor gözüken VDSL altyapıya "özgürfiber 89" diyor. Bu arada bu binada VDSL ile 89 Mbps hız alınamadığını da belirteyim, yani altyapı sorgulamaları gerçeği yansıtmayabiliyor.