Aeronight

Üstün
Makaleler
61
Yer
Noxus
Selam. Türk Telekom'dan TurkNet'e geçiş yaptım. İnternet henüz bağlanmadı ama modemle ufak bir test yaptığımda sinyalinin yetersiz kaldığını gördüm. Olay şu şimdi:

Yan yana 2 dairede ailem ve ben yaşıyoruz. Hem onlar internetten mahrum kalmasın hem de orada hazır internet kabloları var diye interneti oraya bağlattım. Ufak bir arıza çıktığı için şu an TurkNet interneti bağlayamadı, Türk Telekom'un çözmesini bekliyorlar. Türk Telekom bu sabah geldi ve arızayı çözdük falan dedi de TurkNet bizim ekranlara henüz yansımamış diyor. Bu zaman aralığında o altyapıdan interneti kullanma şansım oldu. Ailemin dairesinde her yerden çekiyor ama benim daireme geçtiğim zaman sinyal kopuyor. Mercusys AX1800 router aldım ancak sinyali yakalayamadı ne yazık ki. Bu routerın Wi-Fi 6 desteği var. Ben de Wi-Fi 6 destekli bir modem alırsam sinyali yakalayabileceğimi düşünüyorum. Sizce yakalayabilir mi? Yakalarsa hangi modemi önerirsiniz?

Şu an kullandığınız modem/router Wi-Fi 5 destekliyorsa, çekim gücü yetersiz kalıyor olabilir. Eğer daireler karşı karşıyaysa, tek bir CAT6 Ethernet kablosu işinizi fazlasıyla görür. İkinci cihazı AP (Access Point) modunda kullanabilirsiniz.

Bu arada, ISS'nin verdiği modem modeli nedir?

Ayrıca şu an için VDSL modem almanızı tavsiye etmem. Elinizdeki modemde bridge modu varsa, daha uygun fiyata ve daha performanslı bir fiber router alıp bridge modunda kullanabilirsiniz.

Kendimden örnek vereyim: Yakında fiberden VDSL'e geçeceğim. Mevcut TP-Link TD-W9970 v3 modemimi bridge modunda kullanıp, ağı TP-Link Archer AX23 router üzerinden yöneteceğim.

Elinizdeki cihaz fazlasıyla yeterli, tek sorun kablosuz haberleştirmeye çalışmak. Daireler arası kablo çekip AP olarak kullanmanız yararınıza olacaktır. Hem de paranız cebinizde kalır hem de fibere hazırlık yaparsınız diğer arkadaşın dediği gibi. Heryere fiber getirmeye çalışıyor Telekom bakırın arızası bakımı uğraşılmayacak noktaya geldi bizim köyde dahi fiber var şuan.

Şu anki modem/router Wi-Fi 5 ise çekim gücü yetmiyor olabilir daire karşı karşıya ise 1 tane CAT6 Ethernet kablosu çok güzel işinizi görür aslında AP modunda kullanırsınız mercusys ISS verdiği modem modeli nedir?
Karşıya kablo veremem maalesef onu ben de düşündüm. Mevcuttaki modem Zyxel DX3300-T1 v2. Routerı henüz kuramadım internet bağlı olmadığı için.

Karşıya kablo veremem maalesef onu ben de düşündüm. Mevcuttaki modem Zyxel DX3300-T1 v2. Routerı henüz kuramadım internet bağlı olmadığı için.
Verememden kasıt nedir ? Elektrik şaftını kullanıp geçiretebilirsiniz elektrikçiye (Öyle bir durumda minimum cat6 kullanın bütçe varsa cat7 yapın elektrik sisteminin yanından geçecekse.) kenar köşeden geçirirseniz cat5e hatta düz 5 bile yeterli.

Bu router Wi-Fi 6 destekliyormuş bu yüzden Wi-Fi 6 modem istedim. Fiber destekli modem alsam sorun olur mu? Olmazsa fiber destekli de alabilirim.

Selam. Türk Telekom'dan TurkNet'e geçiş yaptım. İnternet henüz bağlanmadı ama modemle ufak bir test yaptığımda sinyalinin yetersiz kaldığını gördüm. Olay şu şimdi:

Yan yana 2 dairede ailem ve ben yaşıyoruz. Hem onlar internetten mahrum kalmasın hem de orada hazır internet kabloları var diye interneti oraya bağlattım. Ufak bir arıza çıktığı için şu an TurkNet interneti bağlayamadı, Türk Telekom'un çözmesini bekliyorlar. Türk Telekom bu sabah geldi ve arızayı çözdük falan dedi de TurkNet bizim ekranlara henüz yansımamış diyor. Bu zaman aralığında o altyapıdan interneti kullanma şansım oldu. Ailemin dairesinde her yerden çekiyor ama benim daireme geçtiğim zaman sinyal kopuyor. Mercusys AX1800 router aldım ancak sinyali yakalayamadı ne yazık ki. Bu routerın Wi-Fi 6 desteği var. Ben de Wi-Fi 6 destekli bir modem alırsam sinyali yakalayabileceğimi düşünüyorum. Sizce yakalayabilir mi? Yakalarsa hangi modemi önerirsiniz?

Ben de yakın zamanda gigafibere geçeceğim, uzun bir süre araştırdım. 2-3 tane link atayım sana.

Bu modellerden hangisini alırsan al, sorun yaşamazsın Türknet fiberinde.

Ben de Hopper var, şu an VDSL2'de kullanıyorum, fiber desteği de mevcut Hopper'ın, o yüzden ilk bağladığımda deneyeceğim ama sorun olacağını da sanmıyorum.

Şunu da belirteyim, şu anki Hopper ile 140 m²'lik evimin her yerinde full çekim gücü alıyorum. Dubleks olmasına rağmen.

Şu an VDSL'de kullanacağım, sonrasında fiberde kullanacağım diyorsan şu an benim de kullandığım modemi altta paylaşıyorum.

Son düzenleme:
Bu router Wi-Fi 6 destekliyormuş bu yüzden Wi-Fi 6 modem istedim. Fiber destekli modem alsam sorun olur mu? Olmazsa fiber destekli de alabilirim.

Karşıya kablo veremem maalesef onu ben de düşündüm. Mevcuttaki modem ZyXEL DX3300-T1 v2. routerı henüz kuramadım internet bağlı olmadığı için.

Hocam, bridge mod destekliyor. VDSL modem almanıza gerek yok, fiber router alabilirsiniz; hem daha uyguna gelir. Ağ topolojisini nasıl yapmak istiyorsun, anlamadım hala.