Konudan bağımsız, Türk Telekom saha dolabı yetkilisini manavın birinde yakaladım. Farklı kişiydi sanırsam. Yine durumumu beyan ettiğimde, onun da bilmesine rağmen sanki cahil benmişim gibi davrandı.
“İlk altyapının oradan geldiğini nereden biliyorsun? E oradan geliyorsa nasıl geliyor?” diye saçma sapan sorular sordu.
Sonra ben dedim: “Sizden şunu istiyorum; çekeceğiniz kablo maksimum 15 metre bile etmiyor, gelin yapın.”
Bana “Çok fazla oyun oynama, hızını 24’e düşür.” diye yine saçma sapan bir konudan bahsetti. Ona oyun oynamadığımı, yüksek internet hızına ihtiyaç duyduğumu, 50-100 GB’ya yakın dosyaları indirmek için 17 saat beklemek istemediğimi ve hattımın sorunsuz olup 100 Mbps verebileceğini beyan etmeme rağmen bana yine cahil damgası vurarak “Senin işin ne, 24 Mbps’de kal.” dedi.
Sonra başka bir adama dönerek “Bunun babası da sürekli diyordu 24 Mbps üstüne çıkalım, babası kim ki oğlu olsun.” diye babama da laf attı.
Sadece maksimum 15 metre çekecek kablo için 40 takla atıyor. Üstüne 2. kez tehdit edildim. Şimdide modem sorun yaratıyor, otomatik arıza kaydı açılıyor. Başka saha dolabı yetkilisi yok diye sistem bu adama atıyor, adam da beni arıyor. Böyle bir döngüye girdik.