Bazı saha çalışanları böyle de bir terbiyesiz. Bu olaydan sonra çalışanları dava edip kovdurmak lazım da nerde bizde liyakat? Yürüyüşe çıktı o ya.

Alabiliyorsanız reçber marka kablo alıp deneyin ancak bu noktada madem hattınıza müdahale edeceksiniz hiçbir şekilde ek yapmadan kutudan modeme kadar çekin. Bu noktada bu işlerden iyi anlayan elektrikçilere ihtiyacınız olabilir.
Sanırım aldığım CAT6 kabloda sorun vardı. Kablo 24 AWG’ydi ve bakır tarafını makasla az soyduğumda içindeki alüminyum direkt gözüküyordu. Ana hatta ufak bir parça test için aldığım kabloda böyle bir durum olmadığını gördüm.
Yarın bilgisayarcıya gidip idare etsin diye oradan metresi 50 TL olan bir kablo alacağım. Kablo çekmek için birkaç kişiden izin almam lazım, onları ikna etmeden önce doğru kabloyu bulmam gerek.
Öneriniz nedir? Sanırım minimum AWG 23 olması gerekiyor ve bakır oranının yüksek olması önemli. Kutu ile dükkanımın arasındaki mesafe yaklaşık 15 metre ediyor ve saha dolabımız Tip 7 sanırım, 178 metre uzaktaymışım.

Sanırım aldığım CAT6 kabloda sorun vardı. Kablo 24 AWG’ydi ve bakır tarafını makasla az soyduğumda içindeki alüminyum direkt gözüküyordu. Ana hatta ufak bir parça test için aldığım kabloda böyle bir durum olmadığını gördüm.
Yarın bilgisayarcıya gidip idare etsin diye oradan metresi 50 TL olan bir kablo alacağım. Kablo çekmek için birkaç kişiden izin almam lazım, onları ikna etmeden önce doğru kabloyu bulmam gerek.
Öneriniz nedir? Sanırım minimum AWG 23 olması gerekiyor ve bakır oranının yüksek olması önemli. Kutu ile dükkanımın arasındaki mesafe yaklaşık 15 metre ediyor ve saha dolabımız Tip 7 sanırım, 178 metre uzaktaymışım.
CAT6 ve Reçber marka kablo sizin için yeterli olacaktır. Ancak dediğim gibi hani sizin yatkınlığınız yoksa eğer bu işlerden anlayan bir elektrikçi tutmanız iyi olur. Ugreen marka özellikle düz kablo olarak satılıyor mu bilmiyorum ama bakmanızı öneririm.