Çözüldü Vega 8'e Verilen RAM'i Nasıl Sıfırlarım?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Visal

Yetkin
Makaleler
3
Yer
Ankara
Merhaba arkadaşlar,

Şu an elimde HP Pavilion 15 EC0005NT model bir laptop var. İçerisinde hem GTX 1650, hem de Vega 8 grafik işlem birimi var. Ben yalnızca 1650'yi kullanıyorum ancak sistem Vega 8'e 2GB RAM veriyor. Vega 8'i devre dışı bıraktım ama halen kullanılabilir RAM miktarım 8 değil, 5.88 olarak gözüküyor. Bu miktarı nasıl 8 yapabilirim? BIOS'ta sıfırlamak için vs. bir ayar göremedim.

Çözüm
BIOS üzerinden UMA benzeri bir ayar var ise değiştirebilirsiniz, üretici BIOS'ta bu ayarı sunmadiysa değişmez.
Kullanılabilir RAM miktarına nereden bakıyorsunuz? BIOS üzerinden mi RAM verdiniz Vega 8'e?

Cihazda MUX yoksa Vega 8'i tamamen kapatamazsınız ki GTX 1650 olan bir laptopta yoktur.

Doğru ben azaltma için söylemiştim, o modelde MUX olmadığı için tamamen kapanamaz ama ayar varsa azaltilabilir sadece.

Yani o zaman bu modelde verilmiş RAM miktarını değişemeyeceğim kısaca, öyle midir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…