Rainbow fanlar da renk değişimi kontrol edilemiyor o yüzden LED'ler sabit renklerde yandığı için ismi Rainbow'siz yine de kasayı aldığınız yerle iletişime geçip bilgi alın.

Hocam ben fan hizi icin demistim ama sanirsam belirtmemisim benim hatam.

Molex bağlantısı 12 volt olduğu için fanlar sürekli son hız da dönüyor. 3-4 pin Molex çevirici konektör alıp fanları anakarta bağlayabilirseniz BIOS'ya da anakartın programı ile kontrol etmek denenebilir. Herhangi bir çeviriciyi alabilirsiniz marka çok önemli değil. Hatta yabancı forumlarda bazıları Çin sitelerinden ya da Amazon'dan linkteki ürünü temin edip deneme yapmış bir kısmı başarılı.

Molex bağlantısı 12 volt olduğu için fanlar sürekli son hız da dönüyor. 3-4 pin Molex çevirici konektör alıp fanları anakarta bağlayabilirseniz BIOS'ya da anakartın programı ile kontrol etmek denenebilir. Herhangi bir çeviriciyi alabilirsiniz marka çok önemli değil. Hatta yabancı forumlarda bazıları Çin sitelerinden ya da Amazon'dan linkteki ürünü temin edip deneme yapmış bir kısmı başarılı.
Hocam aslinda son hizda donseler bana sorun yok ama bence en yavas haldeler, hem ses bakimindan neredeyse sesleri bile duyulmuyor hemde elimi koydugum zaman hissetmiyorum bile, benim kendi atmis oldugumu siparis gececegim bakalim ben olur diye dusunuyorum.

Hocam aslinda son hizda donseler bana sorun yok ama bence en yavas haldeler, hem ses bakimindan neredeyse sesleri bile duyulmuyor hem de elimi koydugum zaman hissetmiyorum bile, benim kendi atmis oldugumu sipariş gececegim bakalim ben olur diye dusunuyorum.

Sessiz çalışmaları daha güzel normalde Rainbow fanlar sürekli 1800-2000 RPM hızında falan dönüyor sizinki büyük ihtimalle 1600 RPM de olabilir. Bütçeniz uygunsa 3-4 pinli 2000 RPM hızlarına çıkabilen fan seti almanız daha mantıklı, hem çevirici ile uğraşmazsınız hem kolay kontrol edersiniz. Elinizdeki fanları da ikinci elden satabilirsiniz. Adreslenebilen fanların da zaten sürekli son yüksek hızlarda dönmesi mantıklı değil ömrü kısalıyor, sistem ısındıkca çalışması daha doğru.

Sessiz çalışmaları daha güzel normalde Rainbow fanlar sürekli 1800-2000 RPM hızında falan dönüyor sizinki büyük ihtimalle 1600 RPM de olabilir. Bütçeniz uygunsa 3-4 pinli 2000 RPM hızlarına çıkabilen fan seti almanız daha mantıklı, hem çevirici ile uğraşmazsınız hem kolay kontrol edersiniz. Elinizdeki fanları da ikinci elden satabilirsiniz. Adreslenebilen fanların da zaten sürekli son yüksek hızlarda dönmesi mantıklı değil ömrü kısalıyor, sistem ısındıkca çalışması daha doğru.
Hocam bilgi vermek amaciyla ve sizi kacirmamak adina az sonra donus yapacagim.

Hocam selamlar yeniden, eger oneriniz varsa acigim, fikir edinmek amaciyla. Haklisiniz sessiz calismasi daha iyi fakat dedigim gibi. Elimdeki kasadan baska kaliteli bir kasam olmadi karsilastirma yapamayacagim ama iceri uflenen hava bence yok denecek kadar az. Ha amacim suda degil yanlis anlasilmasin benim saglam seye sorunlu muamelesi yapma amacimda yok ama biraz forumlarda gezindigimde milletin basini sisiren fan sesi bende hic yok, yani benim kendi cikarimim dusuk bir rpmdeler sizinde dediginiz gibi.

Son düzenleme:
Hocam bilgi vermek amaciyla ve sizi kacirmamak adina az sonra donus yapacagim.

Hocam selam yeniden, eger oneriniz varsa acigim, fikir edinmek amaciyla. Haklisiniz sessiz calismasi daha iyi fakat dedigim gibi. Elimdeki kasadan baska kaliteli bir kasam olmadi karsilastirma yapamayacagim ama iceri uflenen hava bence yok denecek kadar az. Ha amacim suda degil yanlış anlasilmasin benim saglam seye sorunlu muamelesi yapma amacimda yok ama biraz forumlarda gezindigimde milletin basini sisiren fan sesi bende hiç yok, yani benim kendi cikarimim dusuk bir rpmdeler sizin de dediginiz gibi.

İşlemcinin sıcaklık değerleri iyiyse sorun yok dediğim gibi çevirici kablolarla uğraşmayın adreslenebilir LED renkleri değişen fanlardan alın daha iyi olur sizin için.