Arkadaşlar Vento VG4300F kasam var, kendinden gelen 3+1 adet ışıklı fanı mevcut, ben ekran kartımı da daha serin tutsun diye resimde işaretlediğim yere yine 2 adet ışıklı fan almak istiyorum;
Öncelikle fanlarım RGB mi ARGB mi onu bilmiyorum, anakartım Colorful, anakartın bir uygulaması var iGame Center diye, oradan şu anki ışıklarını farklı yapabiliyorum.
2 adet RGB mi ARGB fan mı almam lazım?
İşaretlediğim yere fan montajı yapılırken bir sorun olur mu nasıl montajlamam lazım? Altında PSU var, havayı nereden alacak?
O bölüm HDD yuvası ve PSU için ayrılmışa benziyor. Arka kapağında hava çıkışı mevcut mu? Değilse koyacağın fanların çok bir önemi yok onun yerine üst tarafa 1 egzoz 2 tane de intake eklesen daha etkili olabilir.
O bölüm HDD yuvası ve PSU için ayrılmışa benziyor. Arka kapağında hava çıkışı mevcut mu? Değilse koyacağın fanların çok bir önemi yok onun yerine üst tarafa 1 egzoz 2 tane de intake eklesen daha etkili olabilir.
Hocam sağdaki 3 fanın arkasında hava girişi var, soldaki fanda hava çıkışı var
üstte işaretlediğiniz yere ileride işlemciyi değiştirince sıvı soğutma takıcam o yüzden şuan oraya takmak istemiyorum,
alttaki işaretlediğim sarı alanın altında psu var, o işaretlediğim yere fan takmak uygun olur mu
Hocam sağdaki 3 fanın arkasında hava girişi var, soldaki fanda hava çıkışı var.
Üstte işaretlediğiniz yere ileride işlemciyi değiştirince sıvı soğutma takacağım o yüzden şu an oraya takmak istemiyorum,
Alttaki işaretlediğim sarı alanın altında PSU var, o işaretlediğim yere fan takmak uygun olur mu?
Bahsettiğin yer o fanlara uzak ve dar bir yolda kalıyor bu sefer kapak ile kasanın arkasından geçeceğinden fanlar boşu boşuna ekstra sesli çalışacak.
Altta PSU varsa zaten 2 yerden biri iptal çünkü direk önü kapalı ve sadece ses çıkaracak hatta PSU tarafında biriken sıcak havayı direk ekran kartına pompalamaya çalışacak. Yandaki ise dediğim dar yol ve HDD çekmecesine takılacak dersek yine adamakıllı bir etkisi olmayacak he belki şu ön taraftan yönlendirme yapmasına yarar lakin ekran kartı zaten çekebildiğinden çok bir anlamı kalmıyor.
Ekstra olarak orada sanki fan vidaları için deliklerde bırakılmamış gibi duruyor.