Ventoy vs Rufus

WrOwLed

Becerikli
Elimde 1000 Mb/sn USB var 128 GB'lik. Ventoy ile nasıl daha hızlı format atabilirim? Rufus da olur. Rufus için de 400 Mb/sn'lik USB var. Yardımcı olursanız sevinirim.

İkisini de kullanmış biri olarak Ventoy'u öneriyorum. Rufus'a göre çok daha gelişmiş.
Hocam bu zamana kadar hep Rufus kullandım. Ventoy'u da biliyordum ama hiç kullanma gereği duymadım ve incelemedim. Rufus ile Windows 10 veya 11 kurulumu oluştururken; yerel kullanıcı oturumu açma, BitLocker özelliğini kapatma, gizlilik sorularını atlayıp, devredışı bırakma gibi birtakım ek özellikler de sunuyor sana. Hatta Windows 11 için belli kısıtlamaları atlama imkanı bile tanıyor. Aynı veya benzer özellikler Ventoy'da bulunuyor mu? Merak ettiğim için sormak istedim.
Sorunu anlayamadım, neden iki program için farklı USB kullanıyorsun? Daha hızlı format atmaktan kastın nedir? Ventoy'u multiboot, Rufus'u tek işletim sistemi için kullanabilirsin. Fakat benim favorim balenaEtcher.
Ventoy'u kullanmasam da biliyordum en azından ama balenaEtcher'ı daha ilk defa duydum. Nasıldır peki? Ne gibi farkları var?

Ventoy'u kullanmasam da biliyordum en azından ama balenaEtcher'ı daha ilk defa duydum. Nasıldır peki? Ne gibi farkları var?
Ben de Recep Baltaş sayesinde öğrenmiştim. Bence en büyük artısı çapraz platform desteği olması. Aynı yazılımı Windows'ta da, Linux'ta da, macOS'de de kullanabiliyorum.

İkinci artısı ise imaj yazdırdıktan sonra doğrulama yapması. "Acaba yazdırırken bir hata mı oldu" endişesini kafadan siliyorsunuz. Arayüzünün basitliği ise cabası. Program sadece birkaç butondan oluşuyor.

Windows 11 kurumamıştım nedense Ventoy ile.

Gereksinimi ayarlarını da kapanmıştım oysaki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…