Merhabalar, Windows 10 USB hazırlamak istiyorum. Hangisi daha iyi yapar? Süre konusunda sıkıntım yok, yeter ki düzgün yapsın o kadar. Sadece ISO'yu Medya Oluşturma Aracı'ndan indirip Rufus üzerinden mi USB hazırlayayım yoksa hazır orada iken Medya Oluşturma Aracı'ndan mı USB'yi hazırlayayım?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 6 Temmuz 2025
- Makaleler
- 1
Benim tavsiyem Ventoy kullanmanız. Rufus ve mediaCreationTool'dan çok daha hızlı ve birçok ISO yazdırabiliyorsunuz (Tabi Win10 ISO'sunu bulduysanız). Usb'ye Ventoy kurmak o kadarda zor değil.
- Makaleler
- 3
Temmuz 2025'te güncellenmiş ISO'yu Rufus'la yazıp kurabilirsiniz. Windows'un medya oluşturma aracındaki ISO çok eski.
Rufus daha kaliteli ve kapsamlı.
- Makaleler
- 1
Hocam ben yaşamamıştım tak diye sorunsuz inmişti.Ventoy öneririm ama W11 kurulumunda sorunlar yaşadım.
Görkem Say
Üstün
Rufus ile ilk basta sistemi hazirlarken internet mecburiyeti istemesi gibi durumlari bloke edebiliyorsun o yuzden Rufus.
RockyHighway79
Üstün
Windows için Rufus daha iyi.Benim tavsiyem Ventoy kullanmanız. Rufus ve mediaCreationTool'dan çok daha hızlı ve birçok ISO yazdırabiliyorsunuz (Tabi Win10 ISO'sunu bulduysanız). Usb'ye Ventoy kurmak o kadarda zor değil.