Discord Veri sızıntısı sonrası şifre değiştirilmeli mi?

Makaleler
31
Yer
Kocaeli
Selam dostlar,

Geçenlerde Discord üzerinden bazı veri ihlalleri olduğu haberleri çıktı. Mail, kart bilgileri, resimler vs. O haberlerden sonra giriş bile yapmadım.Benim üyelikte Microsoft Authenticator 2FA açıktı. Çok sık kullandığım bir uygulama değil, o yüzden daha giriş bile yapmadım.

Şifre değişikliğine gerek var mı? VPN açıp ona göre şifremi değiştireyim mi? Bana Discord üzerinden bu konuyla ilgili bir mail bile gelmedi.

Ne bilgileri çalındı bilmiyorum ama eğer kullanıcı eposta şifre gibi bilgiler çalındıysa o eposta şifreyi kullandığın farklı yerlerdeki hesaplarını da değiştir.

Discord'un kullandığı müşteri hizmetleri sağlayıcısı Zendesk'in sistemleri ihlal edilmiş. Eğer müşteri hizmetleri ile iletişime geçmediysen, hiçbir sorun yok. Eğer geçtiysen, bu verilerin sızdı.

• Kişisel Bilgiler: Ad, kullanıcı adı, e-posta adresi
  • Ödeme Bilgileri: Kredi kartlarının son dört hanesi
  • Kimlik Bilgileri: Yaş doğrulaması için kimlik fotoğrafları (sınırlı sayıda kullanıcı)

Şahsen 6 ay sureyle tum sifrelerimi degistiriyorum. Gmail hesabim calinmisti 2017 yilinda o zamandan beri hep degistiriyorum size de tavsiye ederim. Allah belani vere Google.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mail adresimde de 2FA yöntemi ekli benim. Tüm hesaplarımda Microsoft Authenticator + SMS ile koruma yöntemi var.

Kaspersy kullanıyorum. Oradan veri sızıntıları denetleme kısmını kontrol ettiğimde, sadece Deezer müzik programı gözüküyor. O dönem Deezer kullanan herkesin bilgileri sızdırılmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Mail adresim ekli Kaspersy programına.

Discord uygulaması gözükmüyor burada da zaten. Discord girişi yaptım az önce bilgilerim vs yerli yerinde duruyordu.

Hatta ekran resmini paylaşayım. Bana da pek endişe verici gibi gözükmedi. Yine de danışmakta yarar vardı bence foruma.

Son düzenleme:

Discord desteğe herhangi bir bilginizi vermediyseniz sızıntı hakkında endişelenmenize gerek yok. Zaten Discord sadece verisi sızan kişilere mail gönderiyor.

Dediğiniz gibi zamanında Deezer platformunda global çapta bir veri sızıntısı gerçekleşmişti. Bunun dışında herhangi bir sorun yok yani.

Discord desteğe herhangi bir bilginizi vermediyseniz sızıntı hakkında endişelenmenize gerek yok. Zaten Discord sadece verisi sızan kişilere mail gönderiyor.

Aynen Kaan hocanın da dediği gibi.

Dediğiniz gibi zamanında Deezer platformunda global çapta bir veri sızıntısı gerçekleşmişti. Bunun dışında herhangi bir sorun yok yani.

Umarım bir gün bizi komple çalmazlar. Her gün yeni bir sürpriz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…