Detaylar
Kim cevapladı?HTTPS kullanırken veriler zaten şifreli gidiyor ama DNS sunucusu da şifreli olmalı derseniz DNS over TLS veya DNS over HTTPS kullanacaksınız. DoH yani.
Recep hocam denmesi gereken seyi demis. Gonderdigin data da sifreli olsun ki ISP okuyamasin. Bunun bir ve en normal yolalrindan biri de DoH.Verilerimin ISS'e şifrelenmiş olarak gitmesini istiyorum. Bunu VPN dışında yapmak mümkün mü?
HTTPS kullanırken veriler zaten şifreli gidiyor ama DNS sunucusu da şifreli olmalı derseniz DNS over TLS veya DNS over HTTPS kullanacaksınız. DoH yani.
Teşekkürler hocalarım. DNS over HTTPS'i araştıracağım, ama DPI ile ilgili bir sorun yaşanır mı? Yoksa DPI için ayrıca bir şey yapmama gerek yok mu?Recep hocam denmesi gereken seyi demis. Gonderdigin data da sifreli olsun ki ISP okuyamasin. Bunun bir ve en normal yolalrindan biri de DoH.
VPN dahilinde "pattern recognition" önlemek için DAITA kullanabilirsiniz. Paket büyüklüklerini eşitleyerek gönderilen/alınan veri miktarı üzerinden çıkarım yapılmasını olanaksızlaştırıyor. Tabii tüm paketlerin boyutunu eşitlediği için veri kullanımı artıyor, performans azalıyor. Multihop kullanarak verinin birden farklı sunucudan geçerek takibi zorlaştırılabilir. Devletin duyurduğu kuantum bilgisayar benzeri bir bilgisayar ile şifreli verilerin kırılmasından endişeleniyorsanız, kuantum bilgisayar-dirençli tünelleme mevcut. (pun-intended) Protokol olarak Wireguard kullanmak daha güvenli olabilir. Uyumlu bir router kullanıyorsanız, VPN'i dahili olarak routera kurabilirsiniz. Daha fazlasını opsec terimini araştırarak öğrenmek mümkün.Verilerimin ISS'e şifrelenmiş olarak gitmesini istiyorum. Bunu VPN dışında yapmak mümkün mü?
Çok karışık geldi hocam. Aslında temel düzeyde gizlilik için düşünüyorum. İnternet hızlı olsa dert etmeden VPN kullanırım ama yakın bir sunucu seçsem bile VPN çok yavaşlatıyor. Bir de aklıma DNSCrypt geldi; bu işe yarar mı şifreleme için?VPN dahilinde "pattern recognition" önlemek için DAITA kullanabilirsiniz. Paket büyüklüklerini eşitleyerek gönderilen/alınan veri miktarı üzerinden çıkarım yapılmasını olanaksızlaştırıyor. Tabii tüm paketlerin boyutunu eşitlediği için veri kullanımı artıyor, performans azalıyor. Multihop kullanarak verinin birden farklı sunucudan geçerek takibi zorlaştırılabilir. Devletin duyurduğu kuantum bilgisayar benzeri bir bilgisayar ile şifreli verilerin kırılmasından endişeleniyorsanız, kuantum bilgisayar-dirençli tünelleme mevcut. (pun-intended) Protokol olarak Wireguard kullanmak daha güvenli olabilir. Uyumlu bir router kullanıyorsanız, VPN'i dahili olarak routera kurabilirsiniz. Daha fazlasını opsec terimini araştırarak öğrenmek mümkün.
Method değiştirmektense güvenilir bir VPN servisi kullanmak daha mantıklı. Mesela NordVPN yerine Mullvad ya da Proton gibi.Çok karışık geldi hocam. Aslında temel düzeyde gizlilik için düşünüyorum. İnternet hızlı olsa dert etmeden VPN kullanırım ama yakın bir sunucu seçsem bile VPN çok yavaşlatıyor. Bir de aklıma DNSCrypt geldi; bu işe yarar mı şifreleme için?
Proton kullanıyorum ama genede interneti yavaşlatıyor.Method değiştirmektense güvenilir bir VPN servisi kullanmak daha mantıklı. Mesela NordVPN yerine Mullvad ya da Proton gibi.
- Makaleler
- 5
Hiçbir zaman %100 gizleyemezsin kendini ama DoH kullanmak burada işine yarayacak bir şey.
Hangi sunucuya bağlanıyorsun? Eğer ücretsiz planı kullanıyorsan otomatik Japonya veya ABD yavaşlatabilir. Hollanda sunucusu gayet performanslı.Proton kullanıyorum ama genede interneti yavaşlatıyor.
Yeni konular
-
-
-
Çin'de 1.5 milyon takipçisi bulunan köpek kaçırıldı ve yedirildi
- Dagster3532
-
Giyim Casio saatlerde %10 indirime ek 300 TL kupon fırsatı
- Caner Uncu
-
-
-