Makaleler
3
Yer
Avcılar/İstanbul
Merhaba, bir siteden e-postam adına dijital ayak izi kontrolü yaparken korkmam gereken bir şeyle karşılaştım. Şu ana kadar hiçbir hesabım hacklenmedi ancak 2025 ortalarında virüs yemiştim. Ve sürekli hesaplarım patlıyordu, virüsten kurtulunca tüm şifrelerimi değiştirmiştim ve çalınma ihtimali yüksek olan hesapları Ente Auth'a bağlamıştım. Yapabileceğim başka bir şey var mı?

1778952083694.webp

Ayrıca "Malware Path" kısmındaki dosya hala bulunuyor, bir şey yapmam gerekiyor mu? VirusTotal dosyanın temiz olduğunu söyledi.

1778952221132.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bu şifre leak kontrolü siteleri, dijital ayak izi siteleri pek güven vermiyor. Çok ciddiye almanızı önermem. Kaspersky, Malwarebytes ile tarama yapınca temiz çıkıyorsa şifre yöneticisi kullanıyorsanız ve şifreleri arada bir değiştiriyorsanız bir sorun olacağını sanmıyorum. Virüsten sonra da format attıysanız bir sorun olmaz.

Son düzenleme:
Hocam bu şifrem leak kontrolü siteleri, dijital ayak izi siteleri pek güven vermiyor. Çok ciddiye almanızı önermem. Kaspersky, Malwarebytes ile tarama yapınca temiz çıkıyorsa şifre yöneticisi kullanıyorsanız ve şifreleri arada bir değiştiriyorsanız bir sorun olacağını sanmıyorum. Virüsten sonra da format attıysanız bir sorun olmaz.
Hocam şifreleri sürekli olarak değiştiriyorum ve şimdi de değiştiriyorum ancak endişelendiğim konu biraz daha farklı. Sitede verilen bilgileri inceleyince Hudson Rock'a bağlı olduğu ve Cavalier ile info-stealing olduğunu gösteriyor. Adamlar Apple, Paypal, Oracle, Disney gibi birçok firmanın çalışanlarının verilerini çalmış kişiler. Benim verilerim 2025 ortalarında çalınmış ancak gerildiğimden tekrar değiştiriyorum şuan :D

Yani olay biraz leak kontrol sitesinden değil de farklı bir şirketle bağlantılı sanırım.

Son düzenleme:
Merhaba, bir siteden e-postam adına dijital ayak izi kontrolü yaparken korkmam gereken bir şeyle karşılaştım. Şu ana kadar hiçbir hesabım hacklenmedi ancak 2025 ortalarında virüs yemiştim. Ve sürekli hesaplarım patlıyordu, virüsten kurtulunca tüm şifrelerimi değiştirmiştim ve çalınma ihtimali yüksek olan hesapları ente Auth'a bağlamıştım. Yapabileceğim başka bir şey var mı?

Eki Görüntüle 249895

Ayrıca "malware path" kısmındaki dosya hala bulunuyor, bir şey yapmam gerekiyor mu? VirusTotal dosyanın temiz olduğunu söyledi.

Eki Görüntüle 249901

Önümüze her geleni kurmuyoruz. Linklere tıklamıyoruz. Windows Defender yeter demiyoruz. Bir tane güzel antivirüs programı kuruyoruz. Ve bu olanları kafaya takmıyoruz. Benim de var yani çok da kafaya takmadım. Format attım bilgisayarımda çok program yüklü diye. Bu zamana kadar hacklenmedim. Bu arada antivirüs önerdim ama onun bile koruyamadığı yerler olur. Antivirüs var diye rahat takılmamak gerekiyor.