Denkc

Becerikli
Arkadaşlar selam,

9000 BTU inverter Wi-Fi özellikli Vestel klimam var. 8 ay garantisi devam ediyor, 1.5 sene kullandım. 21 bine almıştım, 11 bine satıyorum. Alıcı ile anlaştım ama kapora istemedim.

Sizce satıp A16 almak mantıklı mı? Üstüne para eklemem imkânsız. Yoksa klimamı satmayıp, mürekkebi çıkmış kırılmış Samsung Galaxy Note 8 kullanmaya devam mı edeyim? Şarjı %15’e geldiğinde otomatik olarak kapanıyor, bataryası da sıkıntılı. Ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaşadığınız yere de göre değişir ama ben olsam klimayı tutarım çünkü hayat kalitesini özellikle sıcak havalarda çok arttırıyor A16 buna değecek bir cihaz olmaz bile. Maddi durumunuzu bilmemekle beraber 2-3K gibi Note 8/S8/S9 gibi telefonlar bulursunuz en azından ekranı düzgün olur öyle bir cihaz bakın derim.

Arkadaşlar selam,

9000 BTU inverter Wi-Fi özellikli Vestel klimam var. 8 ay garantisi devam ediyor, 1.5 sene kullandım. 21 bine almıştım, 11 bine satıyorum. Alıcı ile anlaştım ama kapora istemedim.

Sizce satıp A16 almak mantıklı mı? Üstüne para eklemem imkânsız. Yoksa klimamı satmayıp, mürekkebi çıkmış kırılmış Samsung Galaxy Note 8 kullanmaya devam mı edeyim? Şarjı %15’e geldiğinde otomatik olarak kapanıyor, bataryası da sıkıntılı. Ne düşünüyorsunuz?
Hocam Karadeniz gibi yazın çok da sıcak olmayan bir yerde yaşıyorsanız mantıklı ama yazın sıcaksa yaşadığınız yerde tutun. Zira küresel ısınma sebebiyle Türkiye'mizin sıcağına vantilatör dayanmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam Karadeniz gibi yazın çok da sıcak olmayan bir yerde yaşıyorsanız mantıklı ama yazın sıcaksa yaşadığınız yerde tutun. Zira küresel ısınma sebebiyle türkiyemizin sıcağına vantilatör dayanmıyor.

Ankara'da yaşıyorum ve çok sıcak bura. Dediğiniz haklı vazgeçtim satmaktan diyeceğim klimacı zaten ve münakaşaya girmez herhalde terslerse engeller geçerim. Ekstra olarak telefonumun mürekkebi çıktığı için telefonun arka camı bile kırık ve ekstra olarak dokunmatikde gidik kalem ile çalışıyor sadece, yapılmasına da çok para istiyorlar o yüzden kalemle idare edeyim 1 sene.

Aman hocam, öyle bir şey yapmayın. Alacağınız telefon üst seviye değil zaten, girişin giriş seviyesi bir telefon.
Ayrıca gelecek sene alacağınız klimalar da epey pahalanır biz zar zor 27 bin liraya inverter harici elle tutulur özelliği olmayan beko klima aldık. Seneye minumum 30'dan başlar klima fiyatları.

Aman hocam, öyle bir şey yapmayın. Alacağınız telefon üst seviye değil zaten, girişin giriş seviyesi bir telefon.
Ayrıca gelecek sene alacağınız klimalar da epey pahalanır biz zar zor 27 bin liraya inverter harici elle tutulur özelliği olmayan Beko klima aldık. Seneye minimum 30'dan başlar klima fiyatları.

Vazgeçtim dedim zaten hocam. Yapmıyorum öyle bir hata babam da biraz kafama girmişti, 21 bine aldın 1.5 sene önce bayağı da kullandın 11 bine güzel fiyata satıyorsun falan dedi, işte vazgeçtim dedim.

Hocam mantıksız bir karar, elinde ki telefonda günümüz de halen yeterli sayılacak vaziyette. Bataryayı ve ekran değiştirin yoluna devam edin derim. Zaten batarya 600 TL bir şey, ekran hakkında bilgim yok. Orijinal taktırsan maksimum 1K ödersiniz gibi.

Ankara'da yaşıyorum ve çok sıcak bura. Dediğiniz haklı vazgeçtim satmaktan diyeceğim klimacı zaten ve münakaşaya girmez herhalde terslerse engeller geçerim. Ekstra olarak telefonumun mürekkebi çıktığı için telefonun arka camı bile kırık ve ekstra olarak dokunmatikde gidik kalem ile çalışıyor sadece, yapılmasına da çok para istiyorlar o yüzden kalemle idare edeyim 1 sene.
Peki elimde Galaxy S9 bulunmakta Sahibinden üzerinden ilana koysam almayı düşünür müsünüz? (Bataryayı yeni değiştirdim)

Hocam yaptırmayın aynı telefonu ya da benzer bir telefonu uyguna alırsınız ikinci elden, durumunuz eğer elveriyorsa tabii ki ama eğer biraz durumunuz varsa ikinci el bir cihaz alın.

Hocam mantıksız bir karar, elinde ki telefonda günümüz de halen yeterli sayılacak vaziyette. Bataryayı ve ekran değiştirin yoluna devam edin derim. Zaten batarya 600 TL bir şey, ekran hakkında bilgim yok. Orijinal taktırsan maksimum 1K ödersiniz gibi.
IPS LCD ekran bile taktırsa parçası 650-850 TL'ye gelir orijinali zaten çıkma olmadığı sürece cihazın parası kadar çıkar, işçilikti vs her şeyi 1500-2000'den aşağıya hallettirmesi zor cihazda ve panelde yan sanayii olacak onun yerine benzer bir cihaz alınır zaten.