Veterinerlik okunur mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Stormweaver
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 89
  • Etiketler Etiketler
    okunur mu

Stormweaver 51

Başarılı
Yer
Ankara
Direkt konuya gireyim. 2 sene sonra sınavım var, şimdiden bir hedef belirlemek istiyorum. Tanıdığım kimse veteriner değil, o yüzden buraya yazmaya karar verdim. Zor mu, yapılabilecek bir meslek mi, parası vs. güzel mi?

Her işin kendine has bir zorluğu var.
Neden hemşirelik değil de veterinerlik?

Daha 3 haftadır veterinerlik okuyorum ama bence çok güzel bir bölüm. Önemli olan sevdiğin işi yapmak için çabalamak. Veterinerliğin sana uygun olduğunu düşünüyorsan oku. Zor mu? Sevmeyene zor ama seven keyif alır en nihayetinde. Şahsen ben alıyorum.

Giren hocaların hepsi maddi olarak bir sıkıntı yaşamayacaksınız diyor üstüne basa basa ama bu da senin kendini geliştirmenle alakalı.

Her üniversitede durum farklıdır belki ama ben haftada sadece 3 gün gidiyorum. Düzenli çalışman gereken tek ders Anatomi, diğer dersler seçmeli gibi basit kalıyor.

Çok teşekkür ederim hocam, cevabınız için. Daha kararlaştırmadım ama yaparsam da seveceğimi düşünüyorum.

Hayvanları seviyor musun? Hayvanlara ameliyat vb. zor ve bazen pis durumlar içinde bulunabileceğin sağlık müdahelesi yapabileceğin kadar miden sağlam mı? Bulunduğun bölgede hayvancılık yapılıyor mu, yoksa sadece evcil hayvanlara mı bakmayı düşünüyorsun? Bunları düşünerek hedefini belirleyebilirsin. Ben hepsini seviyorum ve yaparım dersen cidden iyi para kazandırdığı gibi kendi işinin patronu olmak büyük rahatlık.

Hocam, hayvanları severim, zararım yok onlara. Midemin kaldırabileceğini düşünüyorum, tiksinmem. Benim düşüncem klinik açmak falan değil de kesim işlemlerinden önce hayvanların sağlıklarına bakmak gibi düşündüm. Ama hangisi daha iyiyse ona yönelirim büyük ihtimalle.

Eğer ilgi alamınsa yaz. İlgi alanın değilse, en basit işi bile (her işin zorluğu var tabi örnek veriyorum) yazma. Yüksek maaş-sevilmeyen iş yerine düşük maaş-sevilen iş yapmak her zaman daha iyidir. Sevdiğin işi yaptığın taktirde her türlü para kazanacak yol bulursun.

Eğer yaparsam seveceğimi düşünüyorum hocam.

Ülkede hayvan çok. -Maalesef her iki anlamda da-
İlgi duyuyorsan neden olmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…