seeraddar

Yetkin
Ben çalışıyorum, hedefim sıralama anlamında elimden gelenin en iyisini yapmak. Diyelim ki iyi bir sıralama yaptım ve 20 bine girdim. İstediğim bölümü herhangi bir devlet üniversitesinde okuyabiliyorum. Belki daha iyi bir sıralama da yapabilirim, bilemiyorum çünkü bu sınava çok çalışacağım.

Ama aslında okuma isteğim yok. Hiçbir mesleği okumak istemiyorum. Bütün bu çalışmaktan nefret ediyorum. Yapabileceğim tek meslek öğretmenlik; hep bana yakın geliyordu ve hobilerime de en çok öğretmenlik uyuyor.

Atama durumları hakkında bilgim yok. İyi bir üniversite ne kadar fark eder? 200 bin yapan da öğretmenlik okuyor, 10 bin yapan da, 5 bin yapan da. İyi bir üniversitenin farkı nedir, bir fark oluşturur mu?

Tamamen KPSS'ye dayanır, hangi üniversiteye gittiğinin bir önemi yok. Mezun olduğunda KPSS sıralamana bağlı. Üniversiteye göre alacağın eğitimin kalitesi artar veya azalır diyebiliriz. Ben Muğla Sıtkı Koçman'dan mezunum. Gerçekten iyi bir eğitimden geçtim, sınava hazırlık açısından faydalı olmuştu. Tabii bu eğitimleri fırsata çevirmek de size kalıyor. Eğitimleri pratiğe dönüştürmedikten, üzerinde sağlam çalışmadıktan sonra, 2 gün sonra bütün bilgiler uçar gider. En önemli faktör sizsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır önemi yok. Uzun vadeli atamaların genel olarak iyi olduğu bölüm sınıf öğretmenliği. Şu sıralar Özel Eğitim Öğretmenliği de çok alım yapıyor, hatta öğretmen bulunamıyor resmen ama ilerleyen dönemde ne olur bilemiyorum. PDR gibi olursa o da tıkanabilir.

Hayır önemi yok. Uzun vadeli atamaların genel olarak iyi olduğu bölüm sınıf öğretmenliği. Şu sıralar Özel Eğitim Öğretmenliği de çok alım yapıyor, hatta öğretmen bulunamıyor resmen ama ilerleyen dönemde ne olur bilemiyorum. PDR gibi olursa o da tıkanabilir.
Şu an Özel Eğitim gerçekten sınava girmen yetiyor gibi atanıyor. Hiçbir bölümün istikrar garantisi yok.

Matematik olabilir, çok hoşuma gidiyor matematik sorusu çözmek.

Öğrencilere anlatmak çok zor bence. Sırf matematik sevdiğin için seçeceksen seçme bence. Matematik veya matematik mühendisliği okumak daha mantıklı. Bu bölümleri okursan öğretmen de olabilirsin. Benim matematik öğretmenim matematikten mezundu. Arkadaşları şu an yurt dışında büyük şirketlerde çalışıyor mesela. Kendisi o alanları pek sevmediğinden öğretmen oldu.