Fen yeteneğim yok. Kafamdır zekamdır falan hep sözel. Matematikten yana sıkıntım yok EA’dam da girebilirim.
Sayısal hiçbir bölüm ilgimi çekmiyor.

Kendini 1970'lerde 1960'larda sananlar var gördüğüm kadarıyla ki hâlen bilgi sahibi olmanın esas kaynağını üniversite/okul olarak görüyorlar.

Tabii hâli hazırda bilgisayar mühendisliği okuyan biri olarak üniversiteyi fazla küçümsemek istemem ancak üniversite okumak istemeyen -en azından anladığım bu- bir kişiye sırf bilgi için üniversite okumasını önermeyi mantıksız buluyorum. Günümüzde internetin ve özellikle de yapay zekânın gelişmesiyle üniversitede öğretilecek bilgileri de istediği zaman kişi bir yere dek öğrenebilir. Eksik kalan tek şey bunu deney yaparak öğrenmek olur. Onun dışında internetten belki üniversiteden bile daha kaliteli bir biçimde aynı bilgiyi teorik olarak edinebilir.

Meslek lisesi çıkışlı liseden arkadaşım arabasını aldı bizde ne var elde 0. Başkasının altında çalışmasına da gerek yok mis gibi.
Yani iş yeriniz sizin konfor alanınız olsun. Herkes sizin ağzınıza baksın, hatta iş yerine bile gitmeyin, evden çalışın. Konfor alanı sizi ne kadar geri götürecek hiç haberiniz yok.

Ayrıca kendi dükkanının patronu olunca altında eleman yoksa daha fazla çalışman gerekiyor. Ekip arkadaşlarına tepeden kesinlikle bakmamalısın. Umarım çalışanlarına mobbing de uygulamayan iyi bir patron olursun. Başarılar dilerim.

Üniversite okuyorum işimi de kurdum yürütüyorum. Hayat yoğun geçiyor, ama ayak uydurulabilir.

Fen yeteneğim yok. Kafamdır zekamdır falan hep sözel. Matematikten yana sıkıntım yok EA’dam da girebilirim.
Sayısal hiçbir bölüm ilgimi çekmiyor.
Üniversite okumak isteğiniz illaki de varsa ailenizi ikna etmeye çalışın. Türk dili ve edebiyatı, tarih gibi dallara ilginiz varsa bunları okuyun derim.

Üniversite okumak isteğiniz illaki de varsa ailenizi ikna etmeye çalışın. Türk dili ve edebiyatı, tarih gibi dallara ilginiz varsa bunları okuyun derim.
Tarihe ilgim var. İşletme falan da olur.
Derdim para kazanmak değiş zaten üniversite ikincil gelir kapısı olacak benim için.

Sana en ideali ne söyleyeyim. Önce yaş ilerlemeden 22 yaşına kadar pasif gelirli bir iş kur. Sonra tek derdin üniversite olsun. Üniversiteni rahat rahat ailene bağımlı olmadan oku.

Bu arada sözelci isen bile, tarih okumanı önermem. Sosyal bölümlerden birini oku. Psikoloji, felsefe, psikiyatri, pediatri, sosyoloji falan. Seni daha fazla geliştireceğini düşünüyorum. Tarihçiler genelde ırkçı oluyor.