traktor

Başarılı
Yer
İstanbul
Merhaba yasal yollar ile yurt dışında çalışmakmı (ciddi destek olacak yakınlarım var) yoksa 2 yıllık lojistik okumak mı? Okul okuduktan sonra da gidebilirim ancak karar veremiyorum, 2 yıllık lojistik hakkında bilgisi olan (maaş, çalışma şartları vb) veya mezunu olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok memnun olurum.

Dilin varsa ve yakınların varsa (var zaten yazmışsın) kesinlikle git. Türkiye'de ne okul okunur ne de iş yapılır. Torpilli değilsen hiçbir şey yapılmaz. Ben 16 yaşında Japonya'da 3B tasarımcılık yapıyorum hayatım çok iyi şuan. Şuan Türkiye'de olsam amele işleriyle uğraşacaktım heralde.

• Hayatini etkileyen bir karari cidden bir forumda klavye basinda vakit olduren kisilere mi soracaksin?
  • Okulunu her zaman okuyabilirsin, hatta o isi yaptiktan sonra eger o is sarmazsa ve okul okumak istiyorsan bir okulda okumaya daha hevesli bir bicimde sinava hazirlanabilir ve daha yuksek puanlar yapabilirsin.
  • Yurtdisinin aklina yattigini dusunuyorsan yurtdisinda okumak uzere SAT sinavlarina falan hazirlanabilirsin. Arkadasim Bologna Universitesi'ni kazanmisti bu sekilde. Tabii kiralar ates pahasi oldugu ve ailesi maalesef karsilayacak imkani bulamadigi icin donmek zorunda kaldi. Ailenin durumunu bilemedigim icin bir sey diyemeyecegim tabii maddiyat kismina.
  • Ayrica okul okuduktan sonra da bu isi yapabilirsin.
  • Hatta madem yurtdisina gitmek gibi bir imkanin var, yazlari gider calisir geri gelir burada okuluna devam edersin.

• Hayatini etkileyen bir karari cidden bir forumda klavye basinda vakit olduren kisilere mi soracaksin?
  • Okulunu her zaman okuyabilirsin, hatta o isi yaptiktan sonra eger o is sarmazsa ve okul okumak istiyorsan bir okulda okumaya daha hevesli bir bicimde sinava hazirlanabilir ve daha yuksek puanlar yapabilirsin.
  • Yurtdisinin aklina yattigini dusunuyorsan yurt dışında okumak uzere sat sinavlarina falan hazirlanabilirsin. Arkadasim bologna universitesi'ni kazanmisti bu sekilde. Tabii kiralar ates pahasi oldugu ve ailesi maalesef karsilayacak imkani bulamadigi icin donmek zorunda kaldi. Ailenin durumunu bilemedigim icin bir şey diyemeyecegim tabii maddiyat kismina.
  • Ayrica okul okuduktan sonra da bu isi yapabilirsin.
  • Hatta madem yurt dışına gitmek gibi bir imkanin var, yazlari gider calisir geri gelir burada okuluna devam edersin.

Amacım fikir almak, karar vermek değil, asıl hedefim 2 yıllık lojistik mezunu insanlardan fikir almaktı, yurt dışında okumayı düşünmüyorum. Yine de teşekkürler hocam.

Dilin varsa ve yakınların varsa (var zaten yazmışsın) kesinlikle git. Türkiye'de ne okul okunur ne de iş yapılır. Torpilli değilsen hiçbir şey yapılmaz. Ben 16 yaşında Japonya'da 3B tasarımcılık yapıyorum hayatım çok iyi şu an. Şu an Türkiye'de olsam amele işleriyle uğraşacaktım herhalde.

Hocam Japoncayi nereden ogrendiniz?

Son düzenleyen: Moderatör: