Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Darkness0s

Uzman
Birkaç gün önce eski monitörü 2. monitör olarak kullanmaya karar verdim ama hem ekran kartımda VGA portu yoktu hem de monitörün VGA kablosunu bulamadım. Ben de alttaki resimdeki tarzda bir kablo almayı düşünüyorum ama hem de monitördeki hoparlörün de çalışmasını istiyorum. Resimdeki tarz kablolar ses aktarıyor mu? Aktarmıyorsa 2 taraflı bir AUX kablo alıp monitörün Audio kısmına mı takmalıyım? Yardımcı olabilir misiniz?

51UJiOWZYLS._AC_SL1000_.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam VGA analog sinyalleri taşıyor, sadece bir ses verisi mevcut değil. DVI ise dijital sinyal taşır ona rağmen ses yine mevcut değildir. Display port ise hem dijital sinyaldir hem de ses verisini taşır. Yani sizin kablonuz sayesinde VGA olan kısım sesi iletemez çünkü sadece anolog ve görüntü sinyali taşıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam VGA analog sinyalleri taşıyor, sadece bir ses verisi mevcut değil. DVI ise dijital sinyal taşır ona rağmen ses yine mevcut değildir. Display port ise hem dijital sinyaldir hem de ses verisini taşır. Yani sizin kablonuz sayesinde VGA olan kısım sesi iletemez çünkü sadece anolog ve görüntü sinyali taşıyor.
Analog olmasıyla ses iletiminin hiçbir ilgisi yok. Analog olupta ses ileten bir sürü kablo var (SCART ile kompozit en bariz örneklerden mesela). VGA, teorik olarak bant genişliği sınırlamasına (işte bu analog olması ile alakalı gerçekten de), komponent video desteklemeyen (yani YPbPr) ve ses iletimi yapamayan bir analog video kablodur. Bir tanıdığım (bant genişliği sorunu olmadığından) 4K/60i (evet progressive olarak değil) görüntüyü 1998 model 2.5K çözünürlüğe sahip HD CRT projektör olan Sony VDP-G90 üzerinden aldı:
IMG_6336.webp

IMG_6903.webp

IMG_6901.webp

IMG_6908.webp

Analog olmasıyla ses iletiminin hiçbir ilgisi yok. Analog olupta ses ileten bir sürü kablo var (SCART ile kompozit en bariz örneklerden mesela). VGA, teorik olarak bant genişliği sınırlamasına (işte bu analog olması ile alakalı gerçekten de), komponent video desteklemeyen (yani YPbPr) ve ses iletimi yapamayan bir analog video kablodur. Bir tanıdığım (bant genişliği sorunu olmadığından) 4K/60i (evet progressive olarak değil) görüntüyü 1998 model 2.5K çözünürlüğe sahip HD CRT projektör olan Sony VDP-G90 üzerinden aldı:
Eki Görüntüle 163743
Eki Görüntüle 163744
Eki Görüntüle 163745
Eki Görüntüle 163746

Yani DVA den ses alabir miyim ya da çift taraflı bir AUX alıp monitördeki ses portundan anakarta bağlamam mı lazım?