WebSmith

Yetkin
Makaleler
1
Vibe coding ile geliştirdiğim bir uygulama var. Hazır olduğunda yayınlamayı düşünüyorum fakat şöyle bir sorunum var: Yapay zekânın yazdığı kod çalışıyor olsa da ne kadar temiz ve düzenli hazırlandığı konusunda endişelerim var.

Bir de projenin temelini ben atıp geri kalanının açık kaynak camiasından destek görerek ilerlemesini istiyorum çünkü projeyle ilgilenmek için yeterli vaktim yok. Bu sebeple uygulamayı yayınlarken, diğer kullanıcılar tarafından da kolayca geliştirilebilmesi açısından neler yapmalıyım?

Şu anda uygulama 5 farklı Python dosyasından oluşuyor. Yapay zekâ ile hazırlarken süreç daha pratik ilerlesin diye bu şekilde yapmıştım.

Proje ağacı nasıl olmalı? Dosya yapısını, dokümantasyonu ve genel proje düzenini yayınlamadan önce nasıl hazırlamam gerekir?

Yayınlayacağınız uygulamanın kaynak kodlarını başkalarının da görüp geliştirebilmesi için GitHub gibi platformlara yüklemeniz en yaygınıdır. Bu platformlarda insanlar yorum yazar gibi hataları ve sorunları bildirebildiği gibi sizin projenizi forklayarak ya da commit yollayarak doğrudan geliştirme de yapabilirler.

Kod çalışıyor olsa da ne kadar doğru yazıldığını ise ölçmenin kesin bir yolu yok. Uygulamanızın ne olduğunu bilmiyorum ama girdilerin doğru çıktılar verip vermediğini ölçen testler yazabilirsiniz. Ya da en basitinden GitHub üzerinde zaten insanlar görür ve ilgi gösterirlerse yavaş yavaş hatalı kısımları düzeltmekte yardımcı olacaklardır. Ayrıca bu işler için geliştirilmiş yazılımlar da var araştırabilirsiniz.

Projenin dökümantasyonları ve yapısı ile ilgili de yapay zekadan destek alabilirsiniz, o konularda yapay zekadan gayet güzel çıktı alıyorsunuz.