Yaptığım tek şey çeviri değil işte... Farkım olsun istiyorum. Mesela başka bir videonun proje dosyasını göstereyim. Sence bu sadece çeviri mi?

1749240729374.webp

Animasyonları, geçişleri ve renklendirmeleri sormak istedim aslında.

Video'yu 2K veya 4K renderlarsanız YouTube gelişmiş encoder sistemi olan VP9'u kullanır ve kalite artar. Küçük kanallarda 1080p yüklenen videolar AVC encoderları ile yükleniyor, bu da kaliteyi düşürüyor maalesef.

Video'yu 2K veya 4K renderlarsanız YouTube gelişmiş encoder sistemi olan VP9'u kullanır ve kalite artar. Küçük kanallarda 1080p yüklenen videolar AVC encoderları ile yükleniyor, bu da kaliteyi düşürüyor maalesef.
Öyle de çok şişirmiş olurum maalesef. Bu yıl SRG SSR isminde İsviçre devlet kanalı Eurovision yayını yaptı. O video gerçekte 50 FPS bile değil. Ben yapay zeka modeli ile tüm videolarımı boostluyorum.

Şu görüntü kalitesine bakar mısın? Input bu iken Output'da ne yapabilirim ki... En güzeli

1749242111430.webp

Mesela orijinal hali 4K olan bir video var. Üstüne onu 50 FPS yaptım. Ayna gibi oldu ve çok kaliteli duruyor :) Vaktin varsa Mac ekranıyla bakmanı isterim aslında:

Bu arada FPS boost işlemi:

Ekleme: Orijinal videoların Bitrate değeri düşük olunca ben de Bitrate düşük tutarak hata yaptım. Artık upload ettim bir kere. Bitrate kaynaklı parlama efektleri böyle sulu boya oldu maalesef.

1749242638442.webp

Umarım İsviçre bir daha Eurovision'u kazanmaz. Bu yıl o kadar berbat görüntü kalitesi sundular ki anlatamam... Biz çıkıp telefonlar ile çeksek daha iyi görüntü çıkardı sanki.

Son düzenleme:
Mesela orijinal hali 4K olan bir video var. Üstüne onu 50 FPS yaptım. Ayna gibi oldu ve çok kaliteli duruyor :) Vaktin varsa Mac ekranıyla bakmanı isterim aslında:
Bu video gayet güzel gözüküyor. Ama ilk video'da encoder farkından ötürü karanlık anlarda pixelleşme oluyor.
Yine de bu senlik bir durum değil. Yapacak bir șey yok. :)

Bu video gayet güzel gözüküyor. Ama ilk video'da encoder farkından ötürü karanlık anlarda pixelleşme oluyor.

Programın bana sunduğu seçenekler bunlar:

1749242919714.webp

Tam olarak hangisini kullanmam gerektiğinden emin değilim. O yüzden şimdilik H264 üstünden ilerliyorum. Bitrate değerini de 32000 Kbps bıraktım.

Ama ilk video'da encoder farkından ötürü karanlık anlarda pixelleşme oluyor.
Tam saniyesini söyleyebilir misin? Codec ve Bitrate değiştirerek tekrar programdan Export almayı denemek istiyorum. Zaten bu #eurodab videosunda altyazılar da bozulmuş nedense :(

Buram buram CapCut kokuyor diyecektim öyleymiş zaten. Eğer düzgün bir şey yapmak istiyorsan öncelikle CapCut kullanmamalısın.