neyalansoyliyim

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba. Bütçeyi gereğinden fazla zorladım ki bu bile soru işareti benim için şu anda ama 5070 Ti ve 32 GB RAM altına düşmek istemiyorum. Fakat işlemci konusunda çok ortada kaldım. Tam anlamıyla bilgimin olmadığı bir konu olduğundan sizlere danışmak istiyorum. Ryzen 9 375HX mi yoksa Intel 255HX model işlemci mi? render ve ayrıca yayıncılık için uzun dönemde beni en iyi seviyede götürecek bir laptop düşünüyorum.

Omen Max 16-AK0005NT BQ1YOEA 12 GB RTX5070 Ti AMD Ryzen AI 9 HX375 32 GB RAM 1TB SSD 16 inç 2K 165Hz.

Omen Max 16-AH0017NT Intel Ultra 7 255HX 32 GB 1TB 12 GB RTX 5070 Ti 16" 240Hz FreeDOS laptop C52qxea.

Bu iki laptopu buldum fakat bana bunlar değil de AMD 9955HX veya 9955HX3D ya da i7 14650HX vs daha iyi olur diyebileceğiniz başka bir işlemcili laptop tavsiyeniz olur mu? 80 90'lara inersek de çok iyi olur tabii. Laptop yerine masaüstü neden kurmuyorsun diyenler olabilir ama işin gereği nöbete laptop götürüp video düzenlemeleri orada da yapabilme ihtimalim var. Evde de yayıncılığa geçme düşüncem ve laptopu kasa gibi kullanıp ekstra 24 veya 27 inch monitor bağlayıp kullanacağım. O yüzden masaüstü performansını tam alamasam da bütçem çerçevesinde ona yakın bir performans arıyorum. Render için orta yollu X islemcili ve X ekran kartlı bir model seni idare eder 40 bine bunu al 60 70'e de daha iyi bir kasa kurabilirsin derseniz o tavsiyelerinizi de alırım 🙏🏼. Şimdiden hepinize çok teşekkür ediyorum 🤚🏼

Dipnot: Arkadaşlar 17 inch laptop istiyorum aslında temelde en istediğim şey bu ama yukarıdaki islemci ve ekran kartı içeren laptoplar 17 inch tarafında çok pahalılar. Sadece GameGaraj'in şu laptopu var 995HX3D islemcisi var yine sadece ekran karti 5070. Yani yayin yapip yayinda oyun oynama esnasında 5070 Ti yerine 5070'e düşmek uzun vadede üzer mi emin değilim? 5070 o islemciyle sana yeter derseniz bunu da düşünebilirim.

17 inch Intel 275HX ve 5070 Ti versiyonu yakında stoklarda yazıyor ama fiyat yine muhtemelen bayağı yüksek olacaktır. Tekrar tekrar yardımınız için çok teşekkür ediyorum 🙏🏼

Son düzenleyen: Moderatör:
255HX çoklu olarak daha iyi. Ben üretkenlik için alacak olsam Intel olanı tercih ederdim. Yayını iGPU'dan verebilirsiniz. AMD'de kalite nasıl bilmiyorum ama Intel'de memnunum.

255HX çoklu olarak daha iyi. Ben üretkenlik için alacak olsam Intel olanı tercih ederdim. Yayını IGPU'dan verebilirsiniz. AMD'de kalite nasıl bilmiyorum ama Intel'de memnunum.

Hocam peki mesajın altında belirttiğim üzere 17 inch bir laptop almak adina ekran kartında 5070'e düşmem mantıklı olur mu? Yayında oyun da oynanır çünkü elbet. Yani orada AMD 9955HX3D işlemci 255HX'ten iyi midir islem konusunda? Yakın fiyatta oldugu için bu sorum. Ya da 9955HX islemcili bir laptop keza olabilir mi?

İkisi de HX olduğu için fazlasıyla işini görür. Tercihim Intel olurdu.

Hocam sizin de yorumunuzu almak isterim. 17 inch laptop almak adına 9955HX3D islemcisine gitmek ekran kartını 5070'e düşürerek bu mantıklı olur mu? 9955HX3D sanırım L3 önbellek digerlerine nazaran aralarında en iyisi sanırım yanlış araştırıp okumadıysam şayet. Ya da 9955HX de yeterli olur mu onunla kombinlesek fiyattan da biraz tasarruf edilir mi?

Ama evde monitör baglayacaksan 17 inch için ekran kartından kayip verme mi dersiniz? Ya kendim şahsi oyun için PS kullanıyorum ama yayinda bazen oyun da oynarım düşüncesi var bu yüzden 5070'in 8 GB VRAM uzun vadede beni masaustu toplamaya iter mi diye için bir gıcıklanıyor 😅

Hocam peki mesajın altında belirttiğim üzere 17 inch bir laptop almak adina ekran kartında 5070'e düşmem mantıklı olur mu? Yayında oyun da oynanır çünkü elbet. Yani orada AMD 9955HX3D işlemci 255hxten iyi midir islem konusunda? Yakın fiyatta oldugu için bu sorum.

Hocam sizin de yorumunuzu almak isterim. 17 inch laptop almak adına 9955HX3D islemcisine gitmek ekran kartını 5070'e düşürerek bu mantıklı olur mu? 9955HX3D sanırım L3 önbellek digerlerine nazaran aralarında en iyisi sanırım yanlış araştırıp okumadıysam şayet. Ama evde monitör baglayacaksan 17 inch için ekran kartından kayip verme mi dersiniz? Ya kendim şahsi oyun için PS kullanıyorum ama yayinda bazen oyun da oynarım düşüncesi var bu yüzden 5070'in 8 GB VRAM uzun vadede beni masaustu toplamaya iter mi diye için bir gıcıklanıyor 😅

Hem oyun hem de render anlamında 9955HX3D daha iyi fakat 5070 Ti ve 255HX daha okey bence.

Hem oyun hem de render anlamında 9955hx3d daha iyi fakat 5070 Ti ve 255hx daha okey bence.
Hocam mesajdaki 255hx ve 5070ti olan hp omen anlik 103.787 ₺ fakat gamegarajin 9955hx3d ve 5070t versiyonlusu 107.200 ₺ . Aradaki bu 4 binlik farkı gun sonunda veya önümüzdeki 6-7 yılda hissetmezsin diyorsun yani. Bir de o HP laptopun kasa kalitesini sogutmasini vs o konuda da bilgim yok açıkçası kronik bir sorunu var midir acaba?

Hocam mesajdaki 255hx ve 5070 Ti olan HP Omen anlik 103.787 ₺ fakat GameGaraj'in 9955HX3D ve 5070t versiyonlusu 107.200 ₺. Aradaki bu 4 binlik farkı gun sonunda veya önümüzdeki 6-7 yılda hissetmezsin diyorsun yani. Bir de o HP laptopun kasa kalitesini sogutmasini vs o konuda da bilgim yok açıkçası kronik bir sorunu var midir acaba?

Laptop modelleri konusunda hiç bilgim yok bir şey diyemem. 9955HX3D fark edilebilir derecede iyi fakat diğerinin de GPU iyi. Ben CPU ile render alıyorum 1 saniye bile önemli diyorsan 9955HX3D. Optimizasyon farkları nedir bilmiyorum belki de Intel yarışıyordur yıllardır üretkenlik alanında liderdi.

Hocam peki mesajın altında belirttiğim üzere 17 inch bir laptop almak adina ekran kartında 5070'e düşmem mantıklı olur mu? Yayında oyun da oynanır çünkü elbet. Yani orada AMD 9955HX3D işlemci 255HX'ten iyi midir islem konusunda? Yakın fiyatta oldugu için bu sorum. Ya da 9955HX islemcili bir laptop keza olabilir mi?

Hocam sizin de yorumunuzu almak isterim. 17 inch laptop almak adına 9955HX3D islemcisine gitmek ekran kartını 5070'e düşürerek bu mantıklı olur mu? 9955HX3D sanırım L3 önbellek digerlerine nazaran aralarında en iyisi sanırım yanlış araştırıp okumadıysam şayet. Ya da 9955HX de yeterli olur mu onunla kombinlesek fiyattan da biraz tasarruf edilir mi?

Ama evde monitör baglayacaksan 17 inch için ekran kartından kayip verme mi dersiniz? Ya kendim şahsi oyun için PS kullanıyorum ama yayinda bazen oyun da oynarım düşüncesi var bu yüzden 5070'in 8 GB VRAM uzun vadede beni masaustu toplamaya iter mi diye için bir gıcıklanıyor 😅

İşlemci olarak 9955hx3d tabiki daha iyi oyunları Ultra ayarda oynamazsan gayet yeterli olur hem 17 inç istiyorsun onu al.