Video izlerken CPU ve GPU sıcaklığı kaç derece olmalı?

cagata

Yetkin
YouTube'da dizi izlerken sıcaklıklara baktım. Ekran kartı 65 °C, işlemci ise 67 °C civarında çalışıyor.

NVIDIA ayarlarından RTX Super Resolution açık durumda. Video izlerken bu sıcaklıklar normal mi? CPU ve GPU sıcaklığının yaklaşık kaç derece olması gerekir?

Sistem özellikleri neler? CPU ve GPU'nun boştaki sıcaklıkları ne?

Laptop ise normal olabilir, masaüstü ise de temizliğe ve bakıma ihtiyacı olabilir.

Video izlerken sıcaklıkların boşta olduğundan çok da farklı olmaması gerekir zira sistemi zorlayacak 4K UHD videolar vesaire izlemiyorsanız sistemi yormaması lazım.

Laptop kullanıyorsun o kasaya uzun süre video yavaşça ısıtır Super Resolution kapatın bir fark yok boştaki sıcaklıklar önemli değil yükteki sıcaklık önemli seninki yükte abartılacak ısısı yok.

RTX 4050 Ryzen 7535HS GPU ve CPU boşta 37 dereceye kadar düşüyor

HWiNFO maksimum 88 waatda 65 derece gösteriyor

Laptopsa normal hocam RTX Super Res de açık olduğu için. 65-70 dereceler yüksek değil zaten laptoplarda.

Çok ilgin ç RTX Super Resolution açınca niye böyle oluyor ki sanki oyun oynuyormuş gibi 88 watta kadar çıkmış ekran kartı

Çok ilgin ç RTX Super Resolution açınca niye böyle oluyor ki sanki oyun oynuyormuş gibi 88 watta kadar çıkmış ekran kartı
RTX Super Resolution açıkken videoları upscale etmek için ekran kartının tensor çekirdekleri kullanılıyor o yüzden hocam. Ekran kartıyla upscale ediyorsunuz yani videoyu. İşlemcinin de sıcak çalışma sebebi hem video izlerken işlemcinin de işlemede kullanılması hem de ikisinin ısı boruları ile birbirlerine bağlı olmaları, o yüzden yakın sıcaklıklardalar zaten.

Anladım bir de altında yüksek dinamik aralıkta seçili NVIDIA'da o da etkiler mi?

Anladım bir de altında yüksek dinamik aralıkta seçili NVIDIA'da o da etkiler mi?
O çok etki etmez diye biliyorum ama az da olsa etki edecektir. Ama dediğim gibi 65-70 dereceler gayet normal endişelenecek bir şey yok. Böyle kullanmaya devam edebilirsiniz.

RTX VSR kullanıyorsan ekran kartının upscale işlemi için yüke girmesi normal. Normal çözünürlüğünün altındaki videoları izlerken görüntüyü yükseltiyor. Ben de aktif olarak kullanıyorum, özellikle eski videolarda piksellenmeleri büyük ölçüde gideriyor ve görüntü çok daha iyi görünüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…