Batuhan445

Uzman
Son 5-6 aydır karşılaştığım sorun. Sadece herhangi bir tarayıcıda video oynatırken meydana geliyor. İlk başta tarayıcı sorunu sanıp "chrome://flags"tan birkaç ayar yaptım ama başka bir şey açtığımda o açtığım sekmenin performansı düşüyor, geri eski hale getirmek zorunda kaldım. Ama sonra ikinci monitör olan LG HDR QHD de deneyince sorunun ASUS VN247 monitörde olduğunu gördüm.

Videoya detaylı bakarsanız anlamanız mümkün. İlginç yanı şu; kayıt programı açtığımda(sadece açtım, kayıt yapmadım) o sorun ortadan kalkıyor ama kayıt programını kapattığımda eskisi gibi oluyor. O yüzden sorunu gösterebilmem için telefon üzerinden çekmek zorunda kaldım.

Çözümü nedir?

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.webp
    Screenshot_1.webp
    32,4 KB · Görüntüleme: 61

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.webp
    Screenshot_2.webp
    24,9 KB · Görüntüleme: 59
  • Screenshot_3.webp
    Screenshot_3.webp
    25,2 KB · Görüntüleme: 66
  • Screenshot_4.webp
    Screenshot_4.webp
    22,1 KB · Görüntüleme: 56
Son 5-6 aydır karşılaştığım sorun. Sadece herhangi bir tarayıcıda video oynatırken meydana geliyor. İlk başta tarayıcı sorunu sanıp "Chrome://flags"tan birkaç ayar yaptım ama başka bir şey açtığımda o açtığım sekmenin performansı düşüyor, geri eski hale getirmek zorunda kaldım. Ama sonra ikinci monitör olan LG HDR QHD de deneyince sorunun ASUS VN247 monitörde olduğunu gördüm.

Videoya detaylı bakarsanız anlamanız mümkün. İlginç yanı şu; kayıt programı açtığımda(sadece açtım, kayıt yapmadım) o sorun ortadan kalkıyor ama kayıt programını kapattığımda eskisi gibi oluyor. O yüzden sorunu gösterebilmem için telefon üzerinden çekmek zorunda kaldım.

Çözümü nedir?

Aynı şey bende de oluyor, hatta arkada video izlerken de oluyor. 2070'de ve tahminimce bir zararı yok. 1 2 senedir oluyor bir probleminin görmedim.
Çözümüne gelecek olacaksam ben bulamadım ama yaptıklarım donanım ivmesini açıp kapatmak ve tarayıcıyı silmekti.
Belki fikir olur.

Temiz kurulum ile denememe rağmen düzelmedi.

Aynı şey bende de oluyor, hatta arkada video izlerken de oluyor. 2070'de ve tahminimce bir zararı yok. 1 2 senedir oluyor bir probleminin görmedim.
Çözümüne gelecek olacaksam ben bulamadım ama yaptıklarım donanım ivmesini açıp kapatmak ve tarayıcıyı silmekti.
Belki fikir olur.
Sadece Chrome'da olsa haklısın derdim ama Edge ile de aynı.

Şöyle bir çözüm yöntemi buldum ve çalıştı. Ama uzun vadede ne olur bilmiyorum.

Regedit'te "Bilgisayar\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Dwm" bölümüne gidip "DWORD (32 Bit) değeri" oluşturdum. İsmini "OverlayTestMode" yaptım ve değerini 5 yaptım. Oturumu kapatıp tekrar açınca videodaki sorun düzelmiş oldu. Ama bir sorun görürsem silme ihtimalimde var tabii.

Multi-Plane Overlay (MPO) olarak geçiyormuş.

Son düzenleme: