Merhaba,

Bu konuda, videolarda ve genel olarak yazılarda kırmızı çizgiler, görüntü bozulmalarını nasıl çözebileceğimizi göstereceğim. Öncelikle sorunumuza bir örnek göstereyim:

1764240351180.webp

Görselde de net olarak fark ediliyor ki harflerin kenarlarında kırmızı kırmızı çizgiler oluşuyor. Videoyu tam ekrana aldığımda bu sorun düzeliyor ancak yarım ekranda izlediğimde bu tür sorunlar çıkıyordu. Çok araştırdım ancak çözüm bulamadım. En son aklıma MPO'dan kaynaklı olabileceği aklıma geldi. Gerçekten de sorunun kaynağı MPO (Multiplane Overlay).

Peki sorunu nasıl çözeceğiz?

1. Yöntem:

Buradan ''MPOGPUFIX.zip'' dosyasını indirin:

İndirdiğiniz uygulamayı yönetici olarak başlatın. Aşağıdaki gibi bir ekran gelecek. Buradan ''MPO Fix'' kutucuğunu işaretleyin. Bilgisayarınız otomatik olarak yeniden başlayacak ve sorununuz çözülecek.

1764240952012.webp

2. Yöntem:
  1. Başlat menüsünü açın, ''Regedit'' veya ''Kayıt Defteri Düzenleyicisi'' yazıp uygulamayı açın.
  2. Daha sonra soldaki menüden şu yolu izleyin: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Dwm
  3. Sağ tıklayıp ''yeni'' deyin, açılan pencereden ''DWORD (32 bit) Değeri'' deyin.
  4. Adını ''OverlayTestMode'' yapın ve çift tıklayıp değeri ''5'' girin. Eğer ''0'' girerseniz tekrardan aktif edebilirsiniz.
Eğer Dwm klasörü içinde ''OverlayTestMode'' adında dosya varsa yeniden oluşturmanıza gerek yok, onun üzerinde işlem yapabilirsiniz.

1764241286205.webp

Bir an "AMD kullanmayın" diyerek çözecek sandım yalan yok😁
Eline sağlık.
AMD ekran kartında da MPO açıkken imleç görünmez/beyaz oluyordu. Onun da rehberini açmıştım. NVIDIA'da da bu soruna sebep oldu MPO. Hiçbir yerde çözüm de bulamamıştım, bir anda vahiy indi, MPO aklıma geldi.