guchry

Çalışkan
Orta kalitede bir anime editörüyüm. Eskiden de hesabım mevcuttu ama asla böyle olmuyordu. 11 gündür düzenli olarak video yüklüyorum ama izlenmelerim 200'ü geçmiyor, 2 gün üst üste 0 izlenme aldım hatta aynı editleri TikTok'a yüklüyorum etkileşimi daha yüksek oluyor. Pes etmek gibi bir hissiyatım yok ama ne kadar daha bu durum sürer?

İnstagramın bazı açılardan tuhaf bir algoritması var. Tavsiyem organik yorum yazdırman üzerine olur. Ayrıca TikTok üzerinden daha fazla etkileşim alıyorsan, oraya ağırlık vermen bence daha doğru bir yaklaşım olur.

Hocam Asıl Amacın Instagram'da Kitle Oluşturmak Ama Teşekkür Ederim
TikTok'tan promote edersen gelir bence insanlar. Artık bir çok insan TikTok'u, İnstagramda takipçi kasmak için kullanıyor. Daha çok yardımcı olmak isterdim fakat hırsız Zuckerberg'in ne yaptığı belli olmuyor malesef.

Ben kanalların aktif saatleri olduğuna inanıyorum. Misal YouTube için örnek verecek olursam açtığım kanal, YouTube'un "takipçilerinizin aktif saatleri" kısmını esas alarak video attığımda videolar izlenmiyor en fazla bin izlenmeyi görüyor fakat sabahın dördünde attığım video 100k izleniyor. Tabi bu Shorts kısmı için geçerli. Yani kanalının aktif saatini belirlemen gerekiyor. Niş seçimi çok önemli. Mesela adam Aykut Elmas videosunu üstte saçma sapan bir video ile X kanalından çalmış. X kanalı 1k bile izlenmezken çalan kişi milyonlar izletiyor. İçerik seçiminiz önemli bu yüzden. Öte yandan videonun kişi başına izlenme süresi, videoda tıklanabilir yerler (paylaş butonu, beğeni, takip butonu vb.) çok önem taşıyor. YouTube'da daha hızlı yükselme şansınız var bana kalırsa. Son olarak etiket fark ettirmiyor demişlerdi ama bence tamamen yanlış. Ben eğitim videoları izliyorsam algoritma buna göre şekil alıyor ve bana sürekli eğitim videoları çıkarıyor. Fark ettiğim üzere önüme çıkan eğitim videolarının etiketlerinde de #eğitim var. Hayalet takipçi dediğimiz olayı aşmak için asıl kitlenizin takip etmesini sağlamanız lazım ki takipçileriniz her attığınız videoda bir etkileşim sergilesin. Bundan dolayı 1 milyon takipçili sayfa izlenmezken, 10k takipçili sayfa takipçileri kendi içerik kitlesi olduğu için daha hızlı gelişim gösteriyor. Çok fazla etken var bu yüzden otomasyon dediğimiz olayı iyi kavramak gerekiyor. Bu dediğim taktikler ile günde bir video atarak 10 günde 1k takipçiye ulaşmıştım. Yani tamamen algoritmayı anlamak. Bunun için insanlar 20 hesap açıp hepsine aynı içeriği yükleyip tutan kanaldan ilerlemeyi daha mantıklı buluyorlar. Bu yöntemleri de deneyebilirsiniz. Her şeyden önce de şunu sor: Başka birinin yerinde olsam kendime abone olur muydum?

Ben kanalların aktif saatleri olduğuna inanıyorum. Misal YouTube için örnek verecek olursam açtığım kanal, YouTube'un "takipçilerinizin aktif saatleri" kısmını esas alarak video attığımda videolar izlenmiyor en fazla bin izlenmeyi görüyor fakat sabahın dördünde attığım video 100k izleniyor. Tabii bu Shorts kısmı için geçerli. Yani kanalının aktif saatini belirlemen gerekiyor. Niş seçimi çok önemli. Mesela adam Aykut Elmas videosunu üstte saçma sapan bir video ile X kanalından çalmış. X kanalı 1K bile izlenmezken çalan kişi milyonlar izletiyor. İçerik seçiminiz önemli bu yüzden. Öte yandan videonun kişi başına izlenme süresi, videoda tıklanabilir yerler (paylaş butonu, beğeni, takip butonu vb.) Çok önem taşıyor. YouTube'da daha hızlı yükselme şansınız var bana kalırsa. Son olarak etiket fark ettirmiyor demişlerdi ama bence tamamen yanlış. Ben eğitim videoları izliyorsam algoritma buna göre şekil alıyor ve bana sürekli eğitim videoları çıkarıyor. Fark ettiğim üzere önüme çıkan eğitim videolarının etiketlerinde de #eğitim var. Hayalet takipçi dediğimiz olayı aşmak için asıl kitlenizin takip etmesini sağlamanız lazım ki takipçileriniz her attığınız videoda bir etkileşim sergilesin. Bundan dolayı 1 milyon takipçili sayfa izlenmezken, 10k takipçili sayfa takipçileri kendi içerik kitlesi olduğu için daha hızlı gelişim gösteriyor. Çok fazla etken var bu yüzden otomasyon dediğimiz olayı iyi kavramak gerekiyor. Bu dediğim taktikler ile günde bir video atarak 10 günde 1K takipçiye ulaşmıştım. Yani tamamen algoritmayı anlamak. Bunun için insanlar 20 hesap açıp hepsine aynı içeriği yükleyip tutan kanaldan ilerlemeyi daha mantıklı buluyorlar. Bu yöntemleri de deneyebilirsiniz. Her şeyden önce de şunu sor: Başka birinin yerinde olsam kendime abone olur muydum?

Olurdum diye düşünüyorum çünkü çoğu anime sayfası bir edit türünde ilerliyor benim amacım daha farklı olmak onun dışında şu anda 11-12 Reels'im var bu 20 hesap işi için biraz geç mi yoksa bir anda 19 hesaba 12 Reels atmak mantıklı olur muydu?