• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Viewsonic 2418C monitörün ilk açılışta ekranı soluk gözüküyor ve joystick çalışmıyor

emilbreivik

Uzman
Monitörde normalde hiç sorun yaşamıyordum şimdiye kadar ama bu son 1-2 haftadır az da olsa, bilgisayar gün içinde ilk kez açılırken ve uyku moduna alıp bilgisayarı açtıktan sonra ekran aşırı derecede soluk oluyor. Monitörün arkasındaki ince uçlu kabloyu çıkarıp takınca düzeliyor.

Daha öncesinde joystick de çalışıyordu ama o da çalışmamaya, tepki vermemeye başladı. Sağa sola oynatıyorum, basılı tutuyorum ama hiçbir şey olmuyor. Sorun nedir?

Resmini çektim ama resimde hiç belli olmuyor ekranın solukluğu, o yüzden yüklemedim.

Sorunlarınızı çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Kablo Bağlantı Kontrolü​

• Kabloyu kontrol edin: Monitörün arkasındaki kabloyu (VGA, HDMI, DisplayPort) çıkartıp tekrar takın. Gerekirse başka bir kablo kullanmayı deneyin.
  • Bağlantı noktalarını kontrol edin: Hem monitördeki hem de bilgisayarınızdaki bağlantı noktalarını kontrol edin, kir veya hasar var mı diye bakın.

2. Monitör Ayarları​

• Açılış ayarları: Monitörün kontrol panelinden (varsa) fabrika ayarlarına dönmeyi deneyin.
  • Parlaklık ve kontrast ayarları: Ekranın parlaklık ve kontrast ayarlarını manuel olarak kontrol edin ve gerektiğinde ayarlayın.

3. Joystick Problemi​

• Joystick bağlantısını kontrol edin: Joystick için herhangi bir tuşa basarak veya hareket ettirerek bir tepki olup olmadığını kontrol edin.
  • Monitör yazılım güncellemeleri: Viewsonic'in resmi web sitesinden monitörünüz için en son yazılım güncellemelerini kontrol edin ve varsa güncelleyin.

4. Bilgisayar Ayarları​

• Grafik sürücülerini güncelleyin: Bilgisayarınızdaki grafik sürücülerinin güncel olduğundan emin olun. Gerekli güncellemeleri yükleyin.
  • Ekran ayarları: Bilgisayarın ekran çözünürlüğünü ve ekran tazeleme oranını kontrol edin, uygun ayarları yapın.

5. Alternatif Test​

- Başka bir bilgisayarda test edin: Monitörü farklı bir bilgisayara bağlayarak sorunun monitörde mi yoksa bilgisayarınızda mı olduğunu test edin.

6. Fabrika Ayarlarına Dönüş​

- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, monitörün ayarlarını fabrika ayarlarına döndürmeyi deneyin.

Eğer tüm bu adımlar sorununuzu çözmezse, monitörün teknik servisine başvurmak gerekebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…