CriminalKSK

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba. Başlıkta belirttiğim monitörü kullanıyorum. Az önce format attım, sürücüleri de kurdum fakat monitörün sağ, sol ve üst bölümünde olmak üzere yaklaşık 0,5 mm - 1 cm arası siyah kenar olduğunu fark ettim. Normalde monitör çerçevesi çok ince. Fotoğraflarda da göstermeye çalıştım. Nasıl çözebilirim bu sorunu?

1000038866.webp

1000038867.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Yardımcı olur mu bilmiyorum ama ben de ViewSonic monitör kullanıyorum. Curved versiyonu.
Öncelikle ViewSonic'in sitesinden bu monitörün driverları var onu kurdunuz mu? Linki --> buradan (en altta)

Daha sonra monitörün ayarlarından (hangi porttan kullanıyorsun bilmiyorum HDMI yoksa DisplayPort) ona göre bir seçenek var. Eklediğim görseldeki gibi ayarlar göreceksin. Burada seçili olan "manuel görüntü ayarları" kısmında (telefon ile çektiğim için belli olmamış) bende kapalı. Sende de aktif değilse monitör ayarlarını sıfırlaman gerekiyor. Bunun için de en sağdaki "ayar menüsü" kısmına gelip en altta bulunan "Memory recall" ile sıfırlayıp tekrar ayar yapman lazım. Tahminim (ben de aynı test etmek için şekilde sıfırladım ve "manuel görüntü ayarları" kısmı aktif oldu) normalde görüntü ayarlarını standart ayara alırsanız aktif oluyor ama değişik.
O kısma gelip ayarlarını kontrol eder misin? 16:9 seçili olması lazım. Bende bu şekilde kenarlıksız.

Düzeltme: Yanlış bilgi vermiş gibi oldum ama şimdi fark ettim, benim monitörümde de aynı şekilde. Senlik bir şey değil. O kısımlarda LED panel ve aydınlatma olmadığından göz aşinalığı olmuş fark edemedim, kusura bakma. Sana özel bir şey değil yani. Detaylı olması açısından 2 adet daha ek görüntü atıyorum. Ekran ile panel (kenar yani) arasındaki boşluğu fark etmişsindir.

Dosya Ekleri

• monitor_Ayar.webp
    monitor_Ayar.webp
    2,6 MB · Görüntüleme: 40
  • monitor-1.webp
    monitor-1.webp
    558,2 KB · Görüntüleme: 36
  • monitor-2.webp
    monitor-2.webp
    496,2 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleme:
Yardımcı olur mu bilmiyorum ama ben de ViewSonic monitör kullanıyorum. Curved versiyonu.
Öncelikle ViewSonic'in sitesinden bu monitörün driverları var onu kurdunuz mu? Linki --> buradan (En altta)

Daha sonra monitörün ayarlarından (hangi porttan kullanıyorsun bilmiyorum HDMI yoksa DisplayPort) ona göre bir seçenek var. Eklediğim görseldeki gibi ayarlar göreceksin. Burada seçili olan "Manuel Görüntü Ayarları" kısmında (telefon ile çektiğim için belli olmamış) bende kapalı. Sende de aktif değilse monitör ayarlarını sıfırlaman gerekiyor. Bunun için de en sağdaki "Ayar Menüsü" kısmına gelip en altta bulunan "Memory Recall" ile sıfırlayıp tekrar ayar yapman lazım. Tahminim (ben de aynı test etmek için şekilde sıfırladım ve "Manuel Görüntü Ayarları" kısmı aktif oldu) Normalde Görüntü Ayarlarını standart ayara alırsanız aktif oluyor ama değişik.
O kısma gelip ayarlarını kontrol eder misin? 16:9 seçili olması lazım. Bende bu şekilde kenarlıksız.

Düzeltme: Yanlış bilgi vermiş gibi oldum ama şimdi fark ettim, benim monitörümde de aynı şekilde. Senlik bir şey değil. O kısımlarda LED panel ve aydınlatma olmadığından göz aşinalığı olmuş fark edemedim, kusura bakma. Sana özel bir şey değil yani. Detaylı olması açısından 2 adet daha ek görüntü atıyorum. Ekran ile panel (kenar yani) arasındaki boşluğu fark etmişsindir.

Teşekkür ederim ilginize. İnternetten izlediğim birkaç videodan sonra bende aynı kanıya vardım. Formattan once neden hiç dikkat etmemişim hayret doğrusu 🙂