Selam, 2K oyun için monitör bakıyorum bu iki model arasında kaldım. Fiyat farkları çok yüksek aradaki fiyat farkına değer mi? Eğer başka model önerileriniz varsa onlara da bakabilirim. 2K ,144+ IPS bir monitör arıyorum fiyat olarak da 12K'yi geçmezse sevinirim.
Monitörlerinizi karşılaştırmak ve ihtiyaçlarınıza uygun bir seçenek sunmak için, aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1.
Temel Teknik Özellikler:
-
ViewSonic 27" VX2758A 2K Pro:
- Çözünürlük: 2560 x 1440 (2K)
- Panel Tipi: IPS
- Yenileme Hızı: 144Hz
- Tepki Süresi: 1ms
-
ASUS 27" ROG STRIX XG27ACS:
- Çözünürlük: 2560 x 1440 (2K)
- Panel Tipi: IPS
- Yenileme Hızı: 170Hz (Overclock ile)
- Tepki Süresi: 1ms
2.
Oyun Performansı:
- ASUS modeli daha yüksek bir yenileme hızı sunar (170Hz) ve bu, özellikle hızlı aksiyon oyunlarında daha akıcı bir deneyim sağlayabilir.
- ViewSonic, 144Hz yenileme hızı ile de oldukça yeterlidir, fakat ASUS'un sunduğu ekstra 26Hz, bazı oyuncular için fark yaratabilir.
3.
Fiyat ve Değer Analizi:
- Eğer ASUS modeli ViewSonic'den daha pahalıysa, eğer yüksek yenileme hızı ve oyuncu odaklı ek özellikler (örneğin, daha iyi renk doğruluğu veya oyun için özel modlar) önemliyse, ASUS için ödenen fiyat daha değerli olabilir.
- Ancak sadece 144Hz'lik bir ekran yeterli geliyorsa, ViewSonic'in daha maliyet etkin bir seçenek olabileceğini düşünebilirsiniz.
4.
Alternatif Modeller:
-
Acer Predator XB273U: 27" IPS, 2K, 144Hz, tepki süresi 1ms.
-
Gigabyte AORUS FI27Q: 27" IPS, 2K, 165Hz, tepki süresi 0.4ms.
- Her iki model de fiyat aralığınıza uyduğu sürece araştırmaya değer.
5.
Sonuç:
- Eğer fiyat farkını ödeyebilirseniz ve üst düzey performansa öncelik veriyorsanız, ASUS iyi bir seçim olabilir. Ancak fiyatı önemliyse, ViewSonic hala oldukça güçlü bir alternatiftir.
- Alternatif modelleri de incelemeniz fiyat ve özellik açısından size avantaj sağlayabilir.
Son olarak, daha fazla teknik bilgiye ihtiyaç duyarsanız, Sadık Buğra Pala'dan monitörlerin özellikleri hakkında ek detaylar talep edebilirsiniz.