3 Tane Viewsonic monitör kullandım marka başarılı.
Detaylar
Kim cevapladı?Teknopatici 113
Üstün
Reddit'i aç bak illa benim mi söylemem lazım hocam.
Daha çok konuyu saptırmayacağım, bilen biliyor 27 inçte 1080P'nin kullanılmayacağını iyi sosyaller.
Birkaç bireysel kişilerin yazdıklarının önemi yok konu çarpıtma olarak görmüyorum ayrıca.
Monitör almayı düşünenlerde okuyup karar verebilirler bence verimli bir konuşma olur.
Demek istediğim şey ben her oyunu yüksek rankta oynayan birisi olarak 27 inç FHD'de en yüksek verimi aldım.
Duo'larıma da zorla denettirdim. Alıştığın konfor alanından çıkmak gibi bir şey bu durum yani istemiyorlar genelde.
Ama şu an arkadaşlarımla birlikte hepimiz 27 inç ve FHD monitörlerde oynuyoruz.
Aramızda 27" 2K OLED monitörü olanlar var ama onlarda FHD'ye çekip 27" olarak kullanıyorlar.
Yani biz genel olarak kişiden kişiye değişebilecek bir bilginin kaynağı olmadan
Herkes tarafından kabul edildiğini düşünüyoruz sadece.
DarthGorsoy 21
Seçkin
1080p çözünürlüğü 27 inçte kullanıp kullanmamak tamamen tercih meselesi, bu monitör özünde konuşmuyorum fakat uygun fiyata denk geliyorsa ve sunduğu özellikler iyiyse 27 inç kullanılabilir diye düşünüyorum. Sırasıyla AOC, Lenovo ve Dell'in 24" 1080p monitörlerini kullanıyordum, Dell ücretsiz olarak 27" Alienware 360Hz monitör ile değiştirmek istedi, bu süreçte 27 inçte çok rahatsız edici bir görüntü olur muhabbeti çok döndü. Ben de görselleri incelemeyi seven birisiyim, çektiğim fotoğrafları detaylıca incelerim. İlk başta aşağıdaki erişim paneli acaba pikselleşti mi diye baktım, göze batan bir şey yoktu. Sağda da 24" 1080p monitör duruyor, birebir karşılaştırıyorum olağanüstü bir fark yok, rahatsız edici hiç değil tabii bu benim kişisel görüşüm. Yoksa Samsung'un 32" 4K OLED monitörünü de denedim tabii ki onu gördükten sonra ne 24" 1080, ne 27" 1440p göze hoş gelmiyor, yine de monitörün başında biraz zaman geçirince göz alışıyor hemen, rahatsız edici olmuyor.
Teknopatici 113
Üstün
Mesajdan anladığın oysa sıkıntı büyük.Ekran büyüdükçe piksel yoğunluğunun azaldığının kanıtını istemek de güzelmiş.
Yıllardır bu işin içinde olan firmalar mühendisler bilmiyor üretiyor sizler her şeyi çözmüşsünüz biliyorsunuz.
Bahsettiğim olay bu siz yan yana 2 tane monitör'de test etmişsiniz.1080p çözünürlüğü 27 inçte kullanıp kullanmamak tamamen tercih meselesi, bu monitör özünde konuşmuyorum fakat uygun fiyata denk geliyorsa ve sunduğu özellikler iyiyse 27 inç kullanılabilir diye düşünüyorum. Sırasıyla AOC, Lenovo ve Dell'in 24" 1080p monitörlerini kullanıyordum, Dell ücretsiz olarak 27" Alienware 360Hz monitör ile değiştirmek istedi, bu süreçte 27 inçte çok rahatsız edici bir görüntü olur muhabbeti çok döndü. Ben de görselleri incelemeyi seven birisiyim, çektiğim fotoğrafları detaylıca incelerim. İlk başta aşağıdaki erişim paneli acaba pikselleşti mi diye baktım, göze batan bir şey yoktu. Sağda da 24" 1080p monitör duruyor, birebir karşılaştırıyorum olağanüstü bir fark yok, rahatsız edici hiç değil tabii bu benim kişisel görüşüm. Yoksa Samsung'un 32" 4K OLED monitörünü de denedim tabii ki onu gördükten sonra ne 24" 1080, ne 27" 1440p göze hoş gelmiyor, yine de monitörün başında biraz zaman geçirince göz alışıyor hemen, rahatsız edici olmuyor.
27" ve yanında 24" monitöre sırasıyla bakarak max şekilde test etmişsiniz.
Ama daha hiç 27" monitörün önünden geçmeden konuşan arkadaşlar var ben onlara kızıyorum.
Daha bireysel şekilde test etmeden bir doğruyu kabul etmiş. Koyunlara lafım.
Son düzenleme:
1920x1080p adı üstünde piksellerin sayısı. 24 inç de boyutu. Doğru orantı kuramıyorsan 27 inçte aynı piksel sayısının daha büyük bi alana sığması gerektiğini ve pikseller arasında mesafenin artacağına - devam etmeyelim.Mesajdan anladığın oysa sıkıntı büyük.
Yıllardır bu işin içinde olan firmalar mühendisler bilmiyor üretiyor sizler her şeyi çözmüşsünüz biliyorsunuz.
Bahsettiğim olay bu siz yan yana 2 tane monitör'de test etmişsiniz.
27" ve yanında 24" monitöre sırasıyla bakarak max şekilde test etmişsiniz.
Ama daha hiç 27" monitörün önünden geçmeden konuşan arkadaşlar var ben onlara kızıyorum.
Daha bireysel şekilde test etmeden bir doğruyu kabul etmiş. Koyunlara lafım.
XXXTentacion 35
Uzman
- Makaleler
- 1
1920x1080p adı üstünde piksellerin sayısı. 24 inç de boyutu. Doğru orantı kuramıyorsan 27 inçte aynı piksel sayısının daha büyük bir alana sığması gerektiğini ve pikseller arasında mesafenin artacağına - devam etmeyelim.![]()
Bende bunu demeye çalıştım kanıtlayacak bir şey yok yani ortada.
Teknopatici 113
Üstün
@kolay @XXXTentacion tek seferde anlamıyorsunuz herhalde.
Yıllardır bu işin içinde olan firmalar mühendisler bilmiyor herhalde ama ne hikmetse üretiyorlar.
Sizler her şeyi çözmüşsünüz biliyorsunuz. Vallahi helal olsun bravo. Şey yapın.
Bir arkadaş foruma böyle konu açtı bizde böyle cevap verdik diye yazın NASA'ya iş başvurusu yapın.
Biz yıllardır monitör üreticisi firmaların
Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) kolu
Elektronik Mühendisliği
Görüntü Teknolojileri Mühendisliği
Gaming Teknolojileri Ar-Ge
Renk Bilimi ve Görüntü Kalitesi uzmanları
Yazılım Geliştirme
Firmware Mühendisliği
PCB / Devre Kartı Tasarımı
Optik Mühendisliği
Mekanik Mühendisliği
Endüstriyel Tasarım
İnsan Faktörleri ve Ergonomi
Proses Mühendisliği
Ve daha çok alan varda fazlasını yazmaya gerek duymadım lakin merak ediyorsanız gidip araştırıp bakabilirsiniz.
O kadar departman bir sürü uzman mühendis bilmiyor.
Belki yaşınızdan büyük tecrübede olan firma 2026 üretimi monitör yapıyor bu 27" diyerek karalıyorsunuz.
Bu kadar basit mi?
Kimse bilmiyor bi siz biliyorsunuz piksel yoğunluğunu bravo.
Viewsonic'e mail atın adamlarında haberi olsun.
40 yıllık firma gözden kaçırmış.
Yıllardır bu işin içinde olan firmalar mühendisler bilmiyor herhalde ama ne hikmetse üretiyorlar.
Bir arkadaş foruma böyle konu açtı bizde böyle cevap verdik diye yazın NASA'ya iş başvurusu yapın.
Elektronik Mühendisliği
Yazılım Geliştirme
Firmware Mühendisliği
Optik Mühendisliği
Mekanik Mühendisliği
Endüstriyel Tasarım
Proses Mühendisliği
Ve daha çok alan varda fazlasını yazmaya gerek duymadım lakin merak ediyorsanız gidip araştırıp bakabilirsiniz.
Belki yaşınızdan büyük tecrübede olan firma 2026 üretimi monitör yapıyor bu 27" diyerek karalıyorsunuz.
Bu kadar basit mi?
RecepBaltasiSevenInsan 15
Üstün
Aynı mantıkla Note 7 ya da yeni çıkan 12V konektörünü de eleştirmemiz yasak.@kolay @XXXTentacion tek seferde anlamıyorsunuz herhalde.
Elektronik Mühendisliği
Yazılım Geliştirme
Firmware Mühendisliği
Optik Mühendisliği
Mekanik Mühendisliği
Endüstriyel Tasarım
Proses Mühendisliği
Bu kadar basit mi?
27" meselesi de tamamen mesafeye ve gözlere bağlı.
Yakın zamanda 21.5" FHD, 24" FHD, 27" FHD ve 27" QHD deneyimledim. Aynı mesafedan baktığım zaman 27" FHD ekranda pikselleri ayırt etmek açık ara daha kolaydı.
Ama araya ekstra bir cetvellik mesafe koyarak sorunu çözdüm.
Gerçi o zaman da klavye-fare kullanımı rahat olmadı.
Firma ne sattığını biliyor ki PPI değerlerini de paylaşıyor. Sen 1920x1080p nin 24 inç ve 27 inç'de aynı gözüktüğünü iddia ederek firmadan daha çok bildiğini iddia ediyorsun.@kolay @XXXTentacion tek seferde anlamıyorsunuz herhalde.
Elektronik Mühendisliği
Yazılım Geliştirme
Firmware Mühendisliği
Optik Mühendisliği
Mekanik Mühendisliği
Endüstriyel Tasarım
Proses Mühendisliği
Bu kadar basit mi?