Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

jackarmis

Uzman
Bu seçeneği tiklemeli miyim, ne işe yarar, detaylı bilgi verebilecek var mı? Teşekkürler şimdiden.

Başlıksız-1 kopya.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
144Hz yenileme hızı desteğini aktif hâle getirir ve FreeSync özelliğinin sağlıklı çalışmasını sağlar. Daha yüksek çözünürlük ve renk derinliği desteği sunar.

LoL oynarken oyun içi ayarlarda 240 FPS seçiyorum monitörüm 144 Hz olmasına rağmen. 144 Hz seçersem hızlı mouse tiklemelerinde hafif blurlanmalar oluyor. 240 FPS oynadığım halde bu işareti tikleyeyim mi faydası olur mu? FreeSync kullanmıyorum.

240 FPS oynarken 144 Hz monitörün, her kareyi gösteremez ama düşük gecikme ve daha yumuşak his sağlar. Bu nedenle blur azalması mümkün. Fakat ekran yırtılması yaşanabilir çünkü senkronizasyon yok. Benim sana önerim eğer 240 FPS + V-Sync kapalı oynuyorsan ve yırtılma yaşamıyorsan, bu şekilde devam edebilirsin.

240 FPS oynarken 144 Hz monitörün, her kareyi gösteremez ama düşük gecikme ve daha yumuşak his sağlar. Bu nedenle blur azalması mümkün. Fakat ekran yırtılması yaşanabilir çünkü senkronizasyon yok. Benim sana önerim eğer 240 FPS + V-Sync kapalı oynuyorsan ve yırtılma yaşamıyorsan, bu şekilde devam edebilirsin.

Evet 240 FPS oynuyorum ve V-Sync kapalı. V-Sync açınca sorun düzeliyor ama o zaman oyun yavaş gibi geliyor. DisplayPort 1.2'yi aktif etmeyim mi yani onu sormaya çalışıyorum kısacası. Bir faydası olur mu tikleyip açsam?

Evet 240 FPS oynuyorum ve V-Sync kapalı. V-Sync açınca sorun düzeliyor ama o zaman oyun yavaş gibi geliyor. DisplayPort 1.2'yi aktif etmeyim mi yani onu sormaya çalışıyorum kısacası. Bir faydası olur mu tikleyip açsam?
Yukarıda da dediğim gibi 240 FPS + V-Sync kapalı oynuyorsan ve yırtılma yaşamıyorsan bence açmana gerek yok. Hafif blurlamayı göze alabilirsin.

Çözüm