18150

Becerikli

Burada var.
Teşekkürler, sanal makineyi çalıştırdım, ancak çalıştırma başarısız oldu dedi ve iptal olarak gözüktü; bu hatayı aldım:

Kod:
Could not open the medium 'C:\Users\teyfi\VirtualBox VMs\Windowsxp\Windowsxp.vdi'.VD: error VERR_FILE_NOT_FOUND opening image file 'C:\Users\teyfi\VirtualBox VMs\Windowsxp\Windowsxp.vdi' (VERR_FILE_NOT_FOUND).  Sonuç Kodu:E_FAIL (0x80004005)Bileşen:MediumWrapArayüz:IMedium {7d510820-a678-4730-a862-818dcd3fbed0}

Merhaba, sorunu hallettim. ISO dosyası için teşekkürler. Görev yöneticisinden kontrol ettim, sanallaştırma etkin değilmiş. BIOS'a girip sanallaştırmayı açtım ve sorunu çözdüm. Sorunsuz bir şekilde Windows XP kurup kullandım. ISO dosyaları için teşekkürler. <3

Son düzenleme:
Teşekkürler, sanal makineyi çalıştırdım, ancak çalıştırma başarısız oldu dedi ve iptal olarak gözüktü; bu hatayı aldım:

Kod:
Could not open the medium 'C:\Users\teyfi\VirtualBox VMs\Windowsxp\Windowsxp.vdi'.VD: error VERR_FILE_NOT_FOUND opening image file 'C:\Users\teyfi\VirtualBox VMs\Windowsxp\Windowsxp.vdi' (VERR_FILE_NOT_FOUND).  Sonuç Kodu:E_FAIL (0x80004005)Bileşen:MediumWrapArayüz:IMedium {7d510820-a678-4730-a862-818dcd3fbed0}

Merhaba, sorunu hallettim. ISO dosyası için teşekkürler. Görev yöneticisinden kontrol ettim, sanallaştırma etkin değilmiş. BIOS'a girip sanallaştırmayı açtım ve sorunu çözdüm. Sorunsuz bir şekilde Windows XP kurup kullandım. ISO dosyaları için teşekkürler. <3
  • Sanal makineyi çalıştırırken "Could not open the medium" hatası genellikle sanal diskin bulunamadığı veya erişilemediği durumlarda ortaya çıkar.
  • Eğer bu hata ile karşılaştıysanız, aşağıdaki adımları takip ederek sorunu çözebilirsiniz:

1. Dosya Yolunu Kontrol Edin: Hatanın oluşum sebebi, belirtilen dosya yolunda Windowsxp.vdi dosyasının olmaması olabilir.
- C:\Users\teyfi\VirtualBox VMs\Windowsxp\Windowsxp.vdi yoluna gidin ve dosyanın mevcut olup olmadığını kontrol edin.

2. Dosya İzinlerini Kontrol Edin: Dosyanın bulunduğu klasörün ve dosyanın okunabilir olduğundan emin olun.
- Dosyaya sağ tıklayın, "Özellikler"e gidin ve "Güvenlik" sekmesinden izinleri kontrol edin.

3. Sanal Makine Ayarlarını Gözden Geçirin:
- VirtualBox'ı açın ve sanal makinenizi seçin.
- "Ayarlar" > "Depolama" bölümüne gidin.
- Sağ tarafta "SATA Kontrolörü" altında Windowsxp.vdi dosyasını kontrol edin. Dosya yolu düzgün mü?

4. Dosyayı Yeniden Ekle:
- Eğer dosya mevcut değilse veya hala hatayı alıyorsanız, aynı bölgeden yeni bir .vdi dosyası oluşturup bunu sanal makineye ekleyin.

5. Sanalizasyonu Kontrol Edin:
- BIOS ayarlarına giderek sanallaştırma (VT-x/AMD-V) özelliğinin etkin olup olmadığını kontrol edin.
- Eğer devre dışı ise, etkinleştirin ve BIOS'tan çıkıp bilgisayarınızı yeniden başlatın.

6. VirtualBox’ı Güncelleyin:
- VirtualBox’ın en son sürümünü kullandığınızdan emin olun. Eski sürümler bazı hatalara sebep olabilir.

7. Yeniden Başlatma:
- Tüm bu adımları yaptıktan sonra VirtualBox'ı kapatıp açın ve sanal makineyi yeniden başlatmayı deneyin.

Bu adımlar sorununuzu çözmelidir. Eğer hala sorun yaşıyorsanız, daha fazla yardım için ek detaylara ihtiyaç duyabilirsiniz.