Rehber VirtualDJ nedir, nasıl kullanılır?

Makaleler
1
Yer
İstanbul
Herkese merhaba;

Bugün sizlerle beraber VirtualDJ programını inceleyeceğiz. Programı ilk çıkış tarihinden bu yana sürekli aktif bir şekilde kullanmaktayım; gerek görsel açısından, gerek birçok özelliği açısından program gerçekten hakkını veriyor. Zamanında bir yerde DJ'lik yaparken bu programı çeşitli cihazlarla entegre ederek kullanabiliyorduk; açıkçası elinizde mixer varsa direkt olarak programa bağlayıp konfigürasyon ayarı yapabiliyorsunuz. Programı elimden geldiğince anlatmaya; bahsetmeye çalışacağım.

Şu an aktif kullandığım arayüz bu şekilde; kendim daha önce DJ'lik deneyimi olduğu için arayüzü biraz profesyonel bir şekilde ayarladım, bu şekilde kullanıyorum. Şahsen aktif kullandığım için ayrıca Pro versiyonunu satın aldım. Benim şu an yaklaşık olarak 1 TB'dan fazla müzik arşivim olduğu için bazı şarkıları tek çatı altında topluyorum.

Programı daha detaylı incelemek için; VirtualDJ - The #1 Most Popular DJ Software

Programı indirmek için; VirtualDJ - Download VirtualDJ

Nedir?

VirtualDJ geniş kapsamlı bir DJ programıdır; genellikle Pioneer DJ mixer gibi cihazların bu program üzerinden gerekli konfigürasyon ayarları yapıldıktan sonra mixer üzerinden de kullanılabilen bir programdır. Genellikle DJ'lerin kullandığı yaygın bir programdır. Program üzerinden şarkı üzerinde ayrıca oynama yapabiliyorsunuz. İnstrumental gibi şarkı sözü kesme gibi özellikler programda mevcuttur. Ayrıca Extension kısmında yer alan temaları ücretsiz kullanabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra programın kendi şarkılarını dinleyebiliyorsunuz. Şarkıları ve remixleri kaliteli tavsiye ederim. Ama dinlemek için ayrıca bir Pro plan satın almanız gerekmektedir; onun dışında kabul etmiyor. Programın çeşitli özelliklerini kayıt olmadan ücretsiz bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Program üzerinde şarkılar arasında BPM ayarları yapıp otomatik olarak eşitleme yapabiliyorsunuz. Equalizer ayarları yapıp şarkınızın en uygun biçimine kadar ayarlamalar yapabiliyorsunuz. Sadece ses değil; video miksajı ve klipleri birbirine karıştırabiliyorsunuz. SoundCloud, Beatport, Deezer gibi uygulamalar üzerinden doğrudan uygulamaya bağlayıp şarkılarınızı entegre yapabiliyorsunuz. VirtualDJ programı üzerinden isterseniz yaptığınız canlı performansları internet üzerinden yayımlayabiliyorsunuz. Unutmayın, şarkılarınızı Deck A ve B'ye eklemeniz gerekiyor; 4-deck kullanırsanız C ve D decklerine koymanız gerekmekte. Şarkınızı ekledikten sonra şarkınızın üstünde oynamalar yapabiliyorsunuz; vocal, instrumental, bass gibi ayarları kendinize göre yapabiliyorsunuz. Aynı şekilde şarkınızı eklediğiniz kısımın sol tarafında yer alan Pads kısmından çeşitli pads'leri kullanıp loop ayarı da yapabiliyorsunuz. Loop'a bastıktan sonra direkt Rec seçeneğine tıklayıp şarkınızı kaydedebiliyorsunuz.

Ses ayarlarını Audio settings bölümünden ayarlayabilirsiniz;

Interface alanı; kullanmış olduğunuz aktif temaları gösterir; buradan çeşitli temaları indirerek Extension bölümüne geldikten sonra indirmiş olduğunuz temaları görüp aktifleştirebiliyorsunuz. Aynı şey skinler için de geçerlidir.

Controller bölümünden klavyenizden tuş ayarları; tablet veya telefonunuzu bağlayabilirsiniz. Buna ek olarak; mixeriniz var ise bağlantısını gerçekleştirip Controller bölümünde gözükebilir.

Extension bölümünden; Skins kısmından farklı bir arayüz kullanmak isterseniz kurup direkt kullanabiliyorsunuz; buna ek olarak Effects gibi kategorilerde farklı seçenekler de mevcut. Dilediğiniz gibi kullanım yapabilirsiniz.

İşin eğlenceli kısmı da burası, diyelim 4 adet şarkınız var, bunları tek sefer halinde kaydetmek isteyeceksiniz; en üst kısımda yer alan Layout bölümünden şarkılarınızı eklemek için 4-decks seçmeniz gerekiyor ki 4 şarkıyı aynı anda kaydedebiliyorsunuz. 4 şarkınızı ekledikten sonra Filename kısmına Play-listinizin ismini verip formatı ayarladıktan sonra Start Record'a tıkladığınız an kayıt başlar. Siz istemedikçe kayıt durmaz. Şarkı bitince otomatik geçmiyor, manuel bir sonraki şarkıyı çalmanız gerekiyor.

Şu anlık bu kadar; program hakkında sormak istedikleriniz olursa yanıtlamaya hazırım. Okuduğunuz için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…