emilbreivik

Uzman
Dostlar bundan 30 dakika kadar önce Metro Exodus için Anonymous'un Türkçe yamasını indirdim. Kurmak için de Anonymous'un uygulamasını indirip kurdum falan. Sonrasında oyuna girmek istediğimde oyun bazen açılıyor, bazen çöküp kapanıyor, çoğu zaman tam ekran olarak açılmıyor gibi gibi bir sürü sorun oluyor. Öyle olunca MalwareBytes Free, BitDefender Free ve Kaspersky Free uygulamalarının hepsinde tarama yaptım ve hiçbiri bir sorun bulamadı. Sadece Kaspersky, uygulamanın .exe dosyasını trojan olarak algıladı.

Taramalar bittikten sonra Steam'e girerken, arka plandaki MalwareBytes'ı kapatırken ve Google'da arama yaparken hata aldım. Steam'i açarken ve MalwareBytes'ı kapatmaya çalışırken aynı başlıklı hatayı aldım. Tam hatırlamıyorum ama dikdörtgen şeklindeki kutuda ''system32'' yazıyordu, devamını pek hatırlamıyorum. Google'da da hiçbir şekilde arama yapılamıyordu. Sonrasında bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra sorunlar düzeldi.

Ama öyle olunca içime kurt düştü. Bir sorun mu var acaba bilgisayarda, virüs falan mı girdi? Ne yapmam lazım bu durumda?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostlar bundan 30 dakika kadar önce Metro Exodus için Anonymous'un Türkçe yamasını indirdim. Kurmak için de Anonymous'un uygulamasını indirip kurdum falan. Sonrasında oyuna girmek istediğimde oyun bazen açılıyor, bazen çöküp kapanıyor, çoğu zaman tam ekran olarak açılmıyor gibi gibi bir sürü sorun oluyor. Öyle olunca Malwarebytes Free, BitDefender Free ve Kaspersky Free uygulamalarının hepsinde tarama yaptım ve hiçbiri bir sorun bulamadı. Sadece Kaspersky, uygulamanın .exe dosyasını trojan olarak algıladı.

Taramalar bittikten sonra Steam'e girerken, arka plandaki Malwarebytes'ı kapatırken ve Google'da arama yaparken hata aldım. Steam'i açarken ve Malwarebytes'ı kapatmaya çalışırken aynı başlıklı hatayı aldım. Tam hatırlamıyorum ama dikdörtgen şeklindeki kutuda "System32" yazıyordu, devamını pek hatırlamıyorum. Google'da da hiçbir şekilde arama yapılamıyordu. Sonrasında bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra sorunlar düzeldi.

Ama öyle olunca içime kurt düştü. Bir sorun mu var acaba bilgisayarda, virüs falan mı girdi? Ne yapmam lazım bu durumda?

Malwarebytes tam tarama yaparken ne sonuç veriyor anonmyous çeviriye pek güvenmiyorum Launcher kullanıyor ve genelde her yaması 10-15 antivirüse yakalanıyor.

Bence pc'de virüs yok kanka. Sen yamayı kurunca oyun dosyaları değiştiği için crash yedin, üstüne panik yapıp 3 antivirüs kurunca Windows'un IO istekleri tıkandı, o yüzden arama yapamadın veya dosya açamadın.

KVRT, kurulum gerektirmez. İndir, Güvenli Mod'da pc'yi başlatıp bunu çalıştır. temiz çıkarsa yamayı sil.

Malwarebytes tam tarama yaparken ne sonuç veriyor anonmyous çeviriye pek güvenmiyorum Launcher kullanıyor ve genelde her yaması 10-15 antivirüse yakalanıyor.

Virustotalden baktım launchera da 4 tane virüs gözüktü. Virüs bulan o 4 uygulamanın içinde dediğim gibi Kaspersky de vardı. Hani bu false-positive dedikleri olaydır belki diye çok takmadım.

Malwarebytes'de komple C diskini tarattım, yaklaşık 14-15 dakika kadar sürdü. Hiçbir virüs bulunmadı.

VirusTotal'den baktım launchera da 4 tane virüs gözüktü. Virüs bulan o 4 uygulamanın içinde dediğim gibi Kaspersky'de vardı. Hani bu false-positive dedikleri olaydır belki diye çok takmadım.

Malwarebytes'de komple C diskini tarattım, yaklaşık 14-15 dakika kadar sürdü. Hiçbir virüs bulunmadı.

Anladım ne hatası veriyordu tam.

Bence pc'de virüs yok kanka. Sen yamayı kurunca oyun dosyaları değiştiği için crash yedin, üstüne panik yapıp 3 antivirüs kurunca Windows'un IO istekleri tıkandı, o yüzden arama yapamadın veya dosya açamadın.

KVRT, kurulum gerektirmez. İndir, Güvenli Mod'da pc'yi başlatıp bunu çalıştır. temiz çıkarsa yamayı sil.

Muhtemelen dediğin gibi olmuştur ama hiçbir şeyi açamayıp, üstüne hata alınca panik yaptım orda. Bir şey falan oldu sandım bilgisayara. O yüzden de dediğin gibi bulduğum tüm virüs araçlarından tarama yaptım.

Anladım ne hatası veriyordu tam.

Bir şeyleri açmaya çalıştığımda veya kapatmaya çalıştığımda, ufak uyarı ekranında system32>mgmt tarzı bir şey yazıyordu. Tam emin değilim ama verdiği uyarı böyle bir şeydi. Ekran resmi almaya çalıştım ama tam o sırada Kaspersky taramadan sonra bilgisayarı yeniden başlattı.

Muhtemelen dediğin gibi olmuştur ama hiçbir şeyi açamayıp, üstüne hata alınca panik yaptım orada. Bir şey falan oldu sandım bilgisayara. O yüzden de dediğin gibi bulduğum tüm virüs araçlarından tarama yaptım.

Bir şeyleri açmaya çalıştığımda veya kapatmaya çalıştığımda, ufak uyarı ekranında System32>mgmt tarzı bir şey yazıyordu. Tam emin değilim ama verdiği uyarı böyle bir şeydi. Ekran resmi almaya çalıştım ama tam o sırada Kaspersky taramadan sonra bilgisayarı yeniden başlattı.

Bence format atıp bir daha bilmediğin şeyi yükleme hiçbir Türkçe yamada böyle şey olmamali.

Dostlar bundan 30 dakika kadar önce Metro Exodus için Anonymous'un Türkçe yamasını indirdim. Kurmak için de Anonymous'un uygulamasını indirip kurdum falan. Sonrasında oyuna girmek istediğimde oyun bazen açılıyor, bazen çöküp kapanıyor, çoğu zaman tam ekran olarak açılmıyor gibi gibi bir sürü sorun oluyor. Öyle olunca Malwarebytes Free, BitDefender Free ve Kaspersky Free uygulamalarının hepsinde tarama yaptım ve hiçbiri bir sorun bulamadı. Sadece Kaspersky, uygulamanın .exe dosyasını trojan olarak algıladı.

Taramalar bittikten sonra Steam'e girerken, arka plandaki Malwarebytes'ı kapatırken ve Google'da arama yaparken hata aldım. Steam'i açarken ve Malwarebytes'ı kapatmaya çalışırken aynı başlıklı hatayı aldım. Tam hatırlamıyorum ama dikdörtgen şeklindeki kutuda "System32" yazıyordu, devamını pek hatırlamıyorum. Google'da da hiçbir şekilde arama yapılamıyordu. Sonrasında bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra sorunlar düzeldi.

Iki antivirus yazilimini ayni anda kullanmamalısin. Sistemde yalnizca tek bir antivirus tercih edilmelidir. Birden fazla antivirus programi ayni anda calistiginda, hem performans sorunlari ortaya cikar hem de yazilimlar birbiriyle cakisabilir.

Bilgisayari temizlemek veya ek kontrol yapmak icin ikinci bir antivirus kurmak yerine, yalnizca tarama amacli gelistirilmis temizlik ve malware tarama yazilimlarini kullanman daha dogrudur. Bu tur yazilimlar surekli arka planda calismaz, sadece ihtiyac duyuldugunda tarama yapar ve ana antivirus ile cakismaz.

Ozetle, sistem guvenligi ve performansi icin tek bir aktif antivirus kullanilmali, ek kontroller icin ise pasif tarama araclari tercih edilmelidir. Bu yaklasim daha stabil, hizli ve sorunsuz bir sistem saglar.

Eger sistemin kullanilamaz hale gelirse zararli yazilimlardan dolayi sistemini bootable malware tarayicilari ile de taratabilirsin ornegin Kaspersky Rescue Disk.

Ek olarak sistemini bunlarla taratip sonuclari buraya atabilirsin veya icin boyle rahat etmeyecekse format atabilirsin, senin tercihin.

Tarama sonuclarini buraya paylas eger bir şey bulurlarsa.

Bir de hata mesajini ekran goruntusu atmazsaniz emin olamayiz tam olarak ne oldugundan sadece teoriler havada ucusur.

Son düzenleme: