Iki antivirus yazilimini ayni anda kullanmamalısin. Sistemde yalnizca tek bir antivirus tercih edilmelidir. Birden fazla antivirus programi ayni anda calistiginda, hem performans sorunlari ortaya cikar hem de yazilimlar birbiriyle cakisabilir.

Bilgisayari temizlemek veya ek kontrol yapmak icin ikinci bir antivirus kurmak yerine, yalnizca tarama amacli gelistirilmis temizlik ve malware tarama yazilimlarini kullanman daha dogrudur. Bu tur yazilimlar surekli arka planda calismaz, sadece ihtiyac duyuldugunda tarama yapar ve ana antivirus ile cakismaz.

Ozetle, sistem guvenligi ve performansi icin tek bir aktif antivirus kullanilmali, ek kontroller icin ise pasif tarama araclari tercih edilmelidir. Bu yaklasim daha stabil, hizli ve sorunsuz bir sistem saglar.

Eger sistemin kullanilamaz hale gelirse zararli yazilimlardan dolayi sistemini bootable malware tarayicilari ile de taratabilirsin ornegin Kaspersky Rescue Disk.

Ek olarak sistemini bunlarla taratip sonuclari buraya atabilirsin veya icin boyle rahat etmeyecekse format atabilirsin, senin tercihin.

Tarama sonuclarini buraya paylas eger bir şey bulurlarsa.

Bir de hata mesajini ekran goruntusu atmazsaniz emin olamayiz tam olarak ne oldugundan sadece teoriler havada ucusur.

sfc /scannow ile tarattım ve şöyle bir ekran geldi. Gemini'ye bunu attığımda bozuk dosyaların bulunup onarıldığını söyledi. Bu arada aldığım hatanın ''system32>msmgmt'' bu olduğundan %99 eminim.

Dediğim gibi, normalde ekran resmi alıp tam konusunu açacakken virüs taraması bitince Kaspersky bilgisayarı otomatik olarak yeniden başlattı. O yüzden ekran resmi alamadım.

Şimdi dediğiniz uygulamaların hepsiyle teker teker tarıyorum bilgisayarı.

1768311808329.webp

EMSİSOFT ile tarattım, 1 tane virüs gibi bir şey buldu sanırım, adı ''video downloader'' Google eklentilerinden biri herhalde bu ama tam emin değilim.

1768312303574.webp

Norton'da tam tarama yaptım ve 1 dakika kadar sürdü yaklaşık. Tarama sonucunda hiçbir risk bulunmadı. Sonrasında bir de C diskini seçerek tarama yaptım. Bu çok uzun sürdü, neredeyse 2 saat falan. Yaklaşık bir 2 saattir de %100 olarak kaldı ve işleniyor yazıyor tarama ekranında. Şimdi iptal falan da etmek istemiyorum ama bu ekranda daha ne kadar beklemek lazım bilmiyorum.

1768325881631.webp

SFC /scannow ile tarattım ve şöyle bir ekran geldi. Gemini'ye bunu attığımda bozuk dosyaların bulunup onarıldığını söyledi. Bu arada aldığım hatanın "System32>msmgmt" bu olduğundan %99 eminim.

Dediğim gibi, normalde ekran resmi alıp tam konusunu açacakken virüs taraması bitince Kaspersky bilgisayarı otomatik olarak yeniden başlattı. O yüzden ekran resmi alamadım.

Şimdi dediğiniz uygulamaların hepsiyle teker teker tarıyorum bilgisayarı.

Eki Görüntüle 218019

Emsisoft ile tarattım, 1 tane virüs gibi bir şey buldu sanırım, adı "video downloader" Google eklentilerinden biri herhalde bu ama tam emin değilim.

Eki Görüntüle 218020

Norton'da tam tarama yaptım ve 1 dakika kadar sürdü yaklaşık. Tarama sonucunda hiçbir risk bulunmadı. Sonrasında bir de C diskini seçerek tarama yaptım. Bu çok uzun sürdü, neredeyse 2 saat falan. Yaklaşık bir 2 saattir de %100 olarak kaldı ve işleniyor yazıyor tarama ekranında. Şimdi iptal falan da etmek istemiyorum ama bu ekranda daha ne kadar beklemek lazım bilmiyorum.

Eki Görüntüle 218059

Emsisoft ile tam tarama yapin tum sistemi taratin bir de Norton sanirim biraz uzun surecek gibi duruyor. Onun disinda bir şey yok gibi. Eger 1 saat daha uzun surerse takilmistir bugda kalmistir kapatin Emsisoft ile tam sistem taramasi yapin. Bir şey bulursa sonuclari paylasirsiniz.

Emsisoft ile tam tarama yapin tum sistemi taratin bir de Norton sanirim biraz uzun surecek gibi duruyor. Onun disinda bir şey yok gibi. Eger 1 saat daha uzun surerse takilmistir bugda kalmistir kapatin Emsisoft ile tam sistem taramasi yapin. Bir şey bulursa sonuclari paylasirsiniz.

Yani iptal etmek istemiyorum ama 2 saattir bu şekilde. Aynı anda diğer taramayı da başlatmak istemiyorum yine aynı şey olur diye. Ben en iyisi 1 saat daha bekleyeyim, ondan sonra baktım yine olmadı o zaman iptal edip dediğiniz gibi Emsisoft'tan tam tarama yaparım.

Bu arada tam tarama dediğiniz kısım "malware tarama" kısmı mı yoksa "kendin tara" kısmından C diskini mi seçmeli olanı mı? Malware taraması yaptım çünkü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani iptal etmek istemiyorum ama 2 saattir bu şekilde. Aynı anda diğer taramayı da başlatmak istemiyorum yine aynı şey olur diye. Ben en iyisi 1 saat daha bekleyeyim, ondan sonra baktım yine olmadı o zaman iptal edip dediğiniz gibi Emsisoft'tan tam tarama yaparım.

Bu arada tam tarama dediğiniz kısım "malware tarama" kısmı mı yoksa "kendin tara" kısmından C diskini mi seçmeli olanı mı? Malware taraması yaptım çünkü.
Kendin tara kismini sec orada birde PUP secenegi var potansiyel olarak istenmeyen yazilimlarida algiliyor isterseniz etkinlestirin onuda sonra taratin.