AykutPaksoy

Uzman
Virüs sonrası debugger her 5 dk bir açılıyor. 3 farklı program ile denedim temizledim ama bu sürekli çıkıyor. Sebebi nedir?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.webp
    Ekran Alıntısı.webp
    19,8 KB · Görüntüleme: 113
Son düzenleyen: Moderatör:
Virüs sonrası debugger her 5 dk bir açılıyor. 3 farklı program ile denedim temizledim ama bu sürekli çıkıyor. Sebebi nedir?
Debugger'ın sürekli açılmasının birkaç olası nedeni olabilir. İşte sorunu çözmek için izleyebileceğiniz adımlar:

1. Kötü Amaçlı Yazılım Taraması:
- Güncel bir antivirüs yazılımı kullanarak bilgisayarınızı tam bir taramadan geçirin.
- Malwarebytes gibi özel kötü amaçlı yazılım tarayıcıları ile de tarama yapın.

2. Başlangıç Programlarını Kontrol Etme:
- Görev Yöneticisi'ni açın (Ctrl + Shift + Esc).
- "Başlangıç" sekmesine gidin ve tanımadığınız veya gereksiz görünen programları devre dışı bırakın.

3. Görev Zamanlayıcıyı İnceleme:
- "Görev Zamanlayıcısı"nı açın (Başlat menüsünde "Görev Zamanlayıcı" aratın).
- "Görev Zamanlayıcısı Kitaplığı" altında tanımadığınız veya şüpheli etkinlikler arayın ve gerektiğinde silin.

4. Kayıt Defteri Kontrolü:
- Win + R tuşlarına basarak "Çalıştır" penceresini açın.
- regedit yazıp Enter'a basarak Kayıt Defteri'ni açın.
- HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run ve HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run yollarını kontrol edin. Şüpheli girişleri silin.

5. Sistem Restore (Sistem Geri Yükleme):
- Bilgisayarınızı daha önceki bir tarihe geri yüklemeyi deneyin. SysRestore özelliklerini kullanarak kontrol edin.

6. Yazılım Güncellemeleri:
- İşletim sisteminizi ve yüklü programları güncellediğinizden emin olun. Güncellemeler, bilinen sorunları çözebilir.

7. Gelişmiş Tarama Araçları:
- Eğer sorun devam ederse, Combofix veya AdwCleaner gibi gelişmiş temizleme araçları kullanarak tarama yapabilirsiniz. Ancak, bu programları dikkatli kullanmalısınız.

Sorununuz devam ederse, sistemin daha detaylı bir incelemesi gerekebilir.