- Makaleler
- 19
NeikiAnalytics gibi araclar otomatik calisiyor bir kullanici yorumuna bagli degil yani degerlendirme yapiyor söylüyor. F/P dosyalara da virüs diyebiliyor. Kaan hocaya katiliyorum tamamen bir zararli yazilim denemez İstenmeyen Program, Hacktool demek daha dogru olur. Ancak ben olsam indirmezdim yani.@Toby Fox hocam haklısınız ama...
Ben virüs total analizine (72 analizden 40 tanesi sorun bulmuş) ve topluluk yorumlarına (virüs total analizcilerinden "NeikiAnalytics" malware olarak işaretlemiş)baktığımda bu dosyanın bir malware (zararlı yazılım) olduğunu görüyorum virüs olarak sisteme zarar vermese de kötü amaçlı yazılım olduğundan kesinlikle zarar verecektir.
Yanlis bir bakis acisi diyebilirim, tüm AV lerin uyari verdigi dosyada F/P olabilir, hic bir AV nin uyari vermedigi dosyalar da zararlı olabilir. Dediğiniz biraz daha temel bakis acisi. Ancak her dosyanizi bu sekilde analiz edip virus degil demek yanlış.@Rav3nnd, @Uyuyan Sincap, @cerrahpaşalı, Aslında ben virüs olduğu şöyle anladım, işte bilinmiş ve sevilen şirketler ne demiş sonuç olarak: ''Bu ve bunun dışında da eğer 3-4 tane uyarı olursa False-positive olma ihtimali vardır.''
0 degil hocam alakasi bile yok hatta o kafadan bakarsak Kali Linux İSO'sunu da AV ler zararlı olarak algılıyor o zaman Kali Linux virüs mü? Birkac AV nin verdigi sonuclara bakıp zararli veya zararli degil demek yanlış. Zaten AV ler bu dosyaya tak diye Trojan vb. ciddi bir tanı koymamış Hacktool ve PUP demisler İstenmeyen Program ve Hacktool demisler yani. Tam zararli denilemez, ancak istenmeyen program yani ben olsam indirmem. Kullanicinin izni olmadan yazılım indirebilir vb. ben olsam indirmezdim.37 antivirüs virüs olarak algılamış. Temiz olma ihtimali 0.