cancka

Becerikli
Yer
Ankara
Selam,

Yakın zamanda telefon arayışım vardı, konu açtım ve bu cihazı almayı düşünüyorum. Sizce bu bütçeye alınır mı? Sorun yaşar mıyım, en kötü 4-5 senelik süreçte rahat şekilde kullanabilir miyim?

Önceliğim kamera ve batarya, sadece Android bakıyorum.

4-5 senede kullanamazsınız bu modelde kullanılan pil kimyası çok kalitesiz ve kapasitesi çok hızlı düşüyor.

Pil değişimi yaparak kullanma imkanınız varsa 5 sene kullanılır.

Bir tık daha yukarı çıkıp X300 tercih edebilirsin. Tartışmasız, en iyi cihazlardan biri. İlk kez Vivo kullandım ama gram pişmanlık yaratmadı.

4-5 senede kullanamazsınız bu modelde kullanılan pil kimyası çok kalitesiz ve kapasitesi çok hızlı düşüyor.
Bu bilginin kaynağı bataryanın Si-C olması mı yoksa 800 döngü garantisi olması mı? 800 döngü garantisi, günde 1 şarjdan 2 yıl yapar. 2 yıl sonra pil kapasitesi en az %80 olacak demek.

6500 mAh bataryanın %80'i 5200 mAh yapar ki S25'in 4000 mAh bataryasından hala daha büyük :D
Kamera olarak pek iyi oldugu soylenemez. S25 bakmani oneririm.
S25'in de kamera olarak pek iyi olduğu söylenemez o mantıkla. vivo'ya karşı net üstünlüğü yok S25'in. Telefoto kamerada vivo, ön kamerada S25 daha iyi gibi duruyor. Ana kameraları aynı şeyin laciverti, birbirlerine rakip donanımlar kullanıyorlar.

@cancka, bütçe çıkarsa X300, fazladan verilecek parayı hak eder uzun kullanım için. Şu an cebimde kendisi, iPhone 13'ten geçmiş birisi olarak keşke daha önce geçseymişim dedirtti bana. Mayıstan beri kullanıyorum, şimdilik hiç derdini görmedim. Pili rahat 1 günü çıkarıyor. Günlük ortalama 6 saat ekran açık etkinlik, 5 saat de ekran kapalı etkinlik sürem var (müzik zart zurt).

S25'in de kamera olarak pek iyi olduğu söylenemez o mantıkla. vivo'ya karşı net üstünlüğü yok S25'in. Telefoto kamerada vivo, ön kamerada S25 daha iyi gibi duruyor. Ana kameraları aynı şeyin laciverti, birbirlerine rakip donanımlar kullanıyorlar.
Vivo'ya karşı net üstünlüğü var demedim. S25, X200 FE'den daha iyi bir kamera paketine sahip. Main kamerada eşitler. Fakat Telefoto olarak Vivo farkla daha büyük bir sensör kullanıyor. Geniş açı kamerasında Samsung ezmiş. Ön kamerada Samsung, Vivo'dan iyi gözüküyor ancak devasa bir fark yok. Konu sahibi batarya ömrünü önde tutacaksa Vivo'yu, kamerayla daha çok uğraşacaksa Samsung'u tavsiye ederim. Vivo'nun geniş açı kamerası yanılmıyorsam A26'ya denkti boyut olarak. Yani çöp diyebiliriz.

Vivo'ya karşı net üstünlüğü var demedim. S25, X200 FE'den daha iyi bir kamera paketine sahip. Main kamerada eşitler. Fakat Telefoto olarak Vivo farkla daha büyük bir sensör kullanıyor. Geniş açı kamerasında Samsung ezmiş. Ön kamerada Samsung, Vivo'dan iyi gözüküyor ancak devasa bir fark yok. Konu sahibi batarya ömrünü önde tutacaksa Vivo'yu, kamerayla daha çok uğraşacaksa Samsung'u tavsiye ederim. Vivo'nun geniş açı kamerası yanılmıyorsam A26'ya denkti boyut olarak. Yani çöp diyebiliriz.
Bu yazdıklarının hepsini ben de biliyorum. Net üstünlük derken kastettiğim "bariz, açık ara üstünlük" değildi; açık ve net bir şekilde S25 kamera olarak daha iyi denemeyeceği idi.

Kendi mesajından gidelim.

Ana kamera: eşit.
Telefoto: vivo ezmiş.
Ultra geniş açı: Samsung ezmiş.
Ön kamera: Az farkla Samsung.

Buradan ben şahsen S25'in daha iyi bir kamera paketine sahip olduğu sonucunu çıkarmıyorum, o sonuca katılmıyorum. Vivo'nun kamera olarak pek iyi olduğu söylenemezse aynı şekilde S25'in de pek iyi olduğu söylenemez, önerinin anlamı kalmaz. Tamamen tercih meselesi durumu var burada.

Hayatım boyunca ultra geniş açıyı neredeyse hiç kullanmamama karşı telefoto kamerayı ana kameradan bile çok kullanıyorum. Telefotonun 70-85mm odak uzaklığı bana çok daha doğal, çok daha odaklı fotoğraflar sunuyor. Hatta sırf 70mm lensi kullanmak için fotoğrafını çekeceğim hedeften çoğu zaman uzaklaşıyorum.

Olay sadece yaklaşma-uzaklaşma, büyütme-küçültme değil. Fotoğrafın karakteristiği değişiyor.

Son düzenleme:
Bu yazdıklarının hepsini ben de biliyorum. Net üstünlük derken kastettiğim "bariz, açık ara üstünlük" değildi; açık ve net bir şekilde S25 kamera olarak daha iyi denemeyeceği idi.

Kendi mesajından gidelim.

Ana kamera: eşit.
Telefoto: vivo.
Ultra geniş açı: Samsung.
Ön kamera: Az farkla Samsung.

Buradan ben şahsen S25'in daha iyi bir kamera paketine sahip olduğu sonucunu çıkarmıyorum, o sonuca katılmıyorum. Vivo'nun kamera olarak pek iyi olduğu söylenemezse aynı şekilde S25'in de pek iyi olduğu söylenemez, önerinin anlamı kalmaz. Tamamen tercih meselesi durumu var burada.

Hayatım boyunca ultra geniş açıyı neredeyse hiç kullanmamama karşı telefoto kamerayı ana kameradan bile çok kullanıyorum. Telefotonun 70-85mm odak uzaklığı bana çok daha doğal, çok daha odaklı fotoğraflar sunuyor. Hatta sırf 70mm lensi kullanmak için fotoğrafını çekeceğim hedeften çoğu zaman uzaklaşıyorum.

Olay sadece yaklaşma-uzaklaşma, büyütme-küçültme değil. Fotoğrafın karakteristiği değişiyor.
Net olarak S25'in daha iyi olduğunu savunmuyorum aslında. Benim için selfie kamerası daha ağır basıyor. Ve iki cihaz arasındaki selfie kamerası farkı az dahi olsa, daha iyi olanı seçmeye meyilliyim. Mesajımı kontrol ettiğimde sanki X200 FE kamerada vasatmış, ancak S25 mükemmelmiş gibi anlaşılabildiğini fark ettim. O şekilde lanse etmek istemedim iki cihazı. Hatta konu sahibinin mesajına baktığımda X200 FE'nin batarya avantajından dolayı daha iyi bir seçim olacağı kanaatine vardım. Ancak ikinci tercih olarak S25 de fena sayılmaz.

Hocam herkese tek tek cevap atamadım, bu bütçede kafam çok karıştı açıkçası bütçeyi esnetsem bi 10-20 falan “TEK” seçenek gösterilebilecek bir telefon bulabilir miyiz android tarafında?

Ya da mesela derseniz biraz bekle şu telefon çıkacak gibi gibi, gerçi yeni çıkacak bi telefon o bütçede olmaz gibi düşünüyorum malum ekonomi.