Makaleler
16
Yer
LTAF
Vivobook laptopum için uygun EFI'yi GitHub'daki bir sayfadan bulmuştum, sadece core sayısı patchini yaparak kuruluma geçtim ve kurdum. OpenCore'dan Macintosh diskini direkt seçtiğimde gri ekrana atıyor, neden olabilir?

Sistem:
ASUS Vivobook M1502YA
Ryzen 7 7730U + iGPU
16GB DDR4 3200MHz RAM
512GB SOLIDIGM SSD

NootedRed'i kapattığımda hello ekranı geliyor bu arada, ama NootedRed ile kurulum ekranına ulaşamıyorum.

EFI dosyam:

Kurulum sonrası masaüstünde iken glitch vb. yaşadınız mı? Sadece EFI'ye OpenCore'u atarak şu hatayı almak garip geliyor çünkü.
SMBIOS güncelleyip NootedRed'i kapatıp WhateverGreen'le bir kez masaüstünü açıp tekrar NootedRed'i devreye sokunca grafik hızlandırma çalıştı ilginç şekilde, akıcı bir şekilde kullanabildim. Fakat anladığım kadarıyla 8821CE Wi-Fi kartım için destek yok, bir de VirtualSMC'den batarya kext'i ekledim fakat doğru okumuyor bataryayı. Wi-Fi olmaması büyük bir sorun, touchpad'i de çalıştıramadım. Bakacağım biraz daha.

ECEnabler ile batarya durumunun düzelmesi lazım. Wi-Fi için dongle kullanabilirsin. Touchpad için yama ve kext gerekebilir, türünden türüne değişir. WhateverGreen ile NootedRed çakışır, NootedRed kullanman gerekir.

ECEnabler ile batarya durumunun düzelmesi lazım. Wi-Fi için dongle kullanabilirsin. Touchpad için yama ve kext gerekebilir, türünden türüne değişir. WhateverGreen ile NootedRed çakışır, NootedRed kullanman gerekir.
Düzeldi hocam batarya, Touchpad'i de hallettim sesi de. Fakat bir sorun daha var şimdi, çok grafiksel takılmalar oluyor ve Steam'den Stardew Valley denediğimde çalıştırmadı OpenGL olmasına rağmen, ayrıca düz Metal kullanan Chess bile açınca donup crash veriyor.

Bir de UI içinde çok fazla grafiksel bekletme var, örneğin Steam'i açarken arayüzü yüklenirken bile bilgisayar 10 saniye donuyor, iGPU tanıtılmış durumda ekran akıcı ama neden böyle yapıyor olabilir? Daha eski bir sürüm kursam fark olur mu?

Son düzenleme:
Steam'ın sürümü değil de Intel ekran kartın için kullanılan framebuffer ve dev-id gibi yamalar ile alakalı. Bunlar üzerinden denemeler yapabilirsin. Biraz komplike görünebilse de en basit yöntemlerden biri de Hackintool. Ekran kartının dev-id'sini biliyor musun?

Steam'ın sürümü değil de Intel ekran kartın için kullanılan framebuffer ve dev-id gibi yamalar ile alakalı. Bunlar üzerinden denemeler yapabilirsin. Biraz komplike görünebilse de en basit yöntemlerden biri de Hackintool. Ekran kartının dev-id'sini biliyor musun?
AMD iGPU'yu kullanıyorum NootedRed ile, sorun galiba 512MB VRAM'den fazla verememem. ASUS bey kapatmış bu özelliği BIOS'tan sadece 512MB verebiliyorum istesem de istemesem de.

Eski sürümden kastığım da Ventura, Sonoma gibi macOS sürümüydü Steam'den ziyade.

Pardon, başka bir konu ile karıştırdım. BIOS'ta UMA mı seçili yoksa discrete mi?
Hocam iGPU direkt RAM'den alıyor kendi VRAM'i yok da işte o da 512MB'la sınırlandırmış. Ventura kurdum şimdi donma kasma yok, sonuçlar şu şekilde:

Tek sorunum şu, AMDCPUPowerManagement vs. kext'lerim kurulu ama daha yeni cihaz bir RAR compress ederken 95 dereceye çıktı, sonra fan açıp 80'a düşürdü boşta 80'da kaldı şimdi fan düşük devirde takılıyor kafasına göre. Fazla sıcak geldi bana, bunları ayarlayabilir miyiz?