Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sxinar

Üstün
Makaleler
1
Yer
Türkiye
Merhaba,

11. Nesil HP Victus 16 Windows 11 bilgisayarım Canary güncellemesi yapmış.
Bilgisayar oturum açıyor fakat siyah ekranda kalıyor.
Format atayım diyorum.
VMD driver yüklüyorum hâlâ sürücü bulamıyor.
İşin garip tarafı ise Shift+F10 yaptıktan sonra notepad-farklı kaydet seçeneğine girdikten sonra sürücüleri görebiliyorum.
Yani sürücüler yükleniyor.
Ubuntu 23 yüklü sistemde.
Yardımlar için teşekkürler👹

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kurulum USB’sini nerede oluşturdun?

Ben bu sorunu çözeceğim 😎

Kurulum USB’sini Linux’ta oluşturdun. USB’yi Windows sistemde Rufus ile oluştur, sorun çözülecek. ISO’yu da buradan indir.
Tamamdır. Şimdi şöyle bir sıkıntı olabiliyor. Eskiden (çok detay vermeyeceğim) ben de çok eski bir bilgisayarıma Windows 8 kurmak isterken format ekranı gelmiyordu. Formattan önceki Windows'u açıp monitör driverı yükledim. Garip bir şekilde Windows kurulumunda da görüntü gelmeye başladı.
Ubuntu'yu silmediyseniz Ubuntu tarafında driver yüklemeyi deneyebilirsiniz. Açık kaynaklı driverlar olabilir.

Senin kullanman o build'de hiçbir sıkıntı olmadığı anlamına gelmiyor. Stabil olmayan sürüm sonuçta. Bayağı saçma bir argüman bu bu yüzden. Hecelememe gerek yok herhalde. Stabil olmayan, dengeli olmayan sürüm. Herkese açılmamasının da bir sebebi var değil mi??
Mantıklı hocam.
O da olmazsa ubuntu ile devam ederiz artık :D

Son düzenleyen: Moderatör:
HP'nin çok güzel bir rehberi var mış, USB oluşturma kısımlarını geçip bir bakmanızı öneririm. https://support.hp.com/tr-tr/document/ish_4859775-4913025-16
İşte sorun burada:
  1. Sürücünün konumuna gitmek için Gözat öğesine tıklayın.
    Yüklemek için sürücüyü seçin penceresi
  2. IRST sürücüsünün indirildiği SoftPaq klasörüne gidin ve ardından sürücüyü genişletin.
    IRST sürücü konumu penceresi
  3. F6 klasörüne ve ardından Tamam seçeneğine tıklayın.
    F6 klasörü konumu penceresi
  4. Listedeki sürücü seçeneklerinden birini seçin ve ardından İleri öğesine tıklayın.
    Listeden sürücüyü seçin penceresi

Sürücü görüntülenir/bende görüntülenmiyor...

İşte sorun burada:
  1. Sürücünün konumuna gitmek için Gözat öğesine tıklayın.
    Yüklemek için sürücüyü seçin penceresi
  2. IRST sürücüsünün indirildiği SoftPaq klasörüne gidin ve ardından sürücüyü genişletin.
    IRST sürücü konumu penceresi
  3. F6 klasörüne ve ardından Tamam seçeneğine tıklayın.
    F6 klasörü konumu penceresi
  4. Listedeki sürücü seçeneklerinden birini seçin ve ardından İleri öğesine tıklayın.
    Listeden sürücüyü seçin penceresi

Sürücü görüntülenir/bende görüntülenmiyor...
Peki doğru sürücünün kurulu olduğundan veya doğru klasöre girdiğinizden emin misiniz? Sanırsam az önce başka bir sürücü daha denedim demiştiniz.