Çözüldü VMD driver yüklenmesine rağmen kurulumda diskler gözükmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sxinar

Üstün
Makaleler
1
Yer
Türkiye
Merhaba,

11. Nesil HP Victus 16 Windows 11 bilgisayarım Canary güncellemesi yapmış.
Bilgisayar oturum açıyor fakat siyah ekranda kalıyor.
Format atayım diyorum.
VMD driver yüklüyorum hâlâ sürücü bulamıyor.
İşin garip tarafı ise Shift+F10 yaptıktan sonra notepad-farklı kaydet seçeneğine girdikten sonra sürücüleri görebiliyorum.
Yani sürücüler yükleniyor.
Ubuntu 23 yüklü sistemde.
Yardımlar için teşekkürler

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kurulum USB’sini nerede oluşturdun?

Ben bu sorunu çözeceğim

Kurulum USB’sini Linux’ta oluşturdun. USB’yi Windows sistemde Rufus ile oluştur, sorun çözülecek. ISO’yu da buradan indir.
Mantıklı hocam.
O da olmazsa ubuntu ile devam ederiz artık

Fabrika SSD'sinde de bir model vardır. Neyse bakayım.
Tabii ki ama generic SATA driverları 99% iş görür işte. Çünkü donanımın kendi SSDsi öyle. Kendi parçası yani. Toplama bilgisayar gibi muamele yapamayız ki.

Son düzenleyen: Moderatör:
HP'nin çok güzel bir rehberi var mış, USB oluşturma kısımlarını geçip bir bakmanızı öneririm. https://support.hp.com/tr-tr/document/ish_4859775-4913025-16
İşte sorun burada:
  1. Sürücünün konumuna gitmek için Gözat öğesine tıklayın.
  2. IRST sürücüsünün indirildiği SoftPaq klasörüne gidin ve ardından sürücüyü genişletin.
  3. F6 klasörüne ve ardından Tamam seçeneğine tıklayın.
  4. Listedeki sürücü seçeneklerinden birini seçin ve ardından İleri öğesine tıklayın.

Sürücü görüntülenir/bende görüntülenmiyor...

İfadeler: 144
Peki doğru sürücünün kurulu olduğundan veya doğru klasöre girdiğinizden emin misiniz? Sanırsam az önce başka bir sürücü daha denedim demiştiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…