Ercann44

Üyecik
Herkese merhaba, bulunduğum yerde altyapı sorunu olması nedeniyle bu cihazı temin ettim. Elimde 3 adet PC bulunmakta, bunlar sorunsuz şekilde kablolu veya kablosuz internete girmektedir. Ancak 1 tane masaüstü kasam, diğer sistemlere göre daha güncel sayılabilecek düzeyde interneti görmemektedir. Arada bir bağlantı var ibaresi PC'de gözükse de internet kısmı yok. Driver kısmını güncelledim, DNS değiştirdim. Wi-Fi alıcısı denedim ancak bir türlü internete bağlanamıyorum. PC, farklı bir konumda kablo ile internete bağlanmakta; yani kendi evim dışında denedim, bir sorun yok. Cihaz da diğer PC'lere internet vermekte, onda da bir sorun yok. Bu konuda deneyimli ya da daha önce başına böyle bir şey gelmiş olan bir arkadaş var mı, yardımcı olabilir misiniz rica etsem? 2 haftadır beynim durdu, denemediğim şey kalmadı. Teşekkürler.

Modemin gücü yetmiyor olmasın? İlk defa duydum 5G bağlantıda 3-4 tane bilgisayar bağlayanı. Diğer bilgisayarların bağlantısını kesip sadece o bilgisayarı bağlamayı denedin mi?

Bu durum %90 IP çakışması, anakarttaki ethernet çipinin modemi tanıyamaması veya Windows'un ağ sürücüsünü kitlemesinden kaynaklanıyor; çözmek için sırayla şunları yap: Önce CMD'yi yönetici açıp netsh winsock reset, netsh int ip reset, ipconfig /release, ipconfig /renew ve ipconfig /flushdns komutlarını girip bilgisayarı yeniden başlat. Olmazsa Aygıt Yöneticisi'nden Ethernet kartına sağ tıkla, Özellikler -> Gelişmiş sekmesine geçip Speed & Duplex (Hız ve Çift Yön) ayarını Auto yerine 100 Mbps Full Duplex yap (yeni anakart çipleri eski altyapı modemleriyle anlaşamayabiliyor). Ayrıca Wi-Fi için modemin arayüzüne girip WPA3 veya birleşik yayın varsa 2.4GHz ile 5GHz'i ayırıp güvenlik modunu WPA2-PSK yap, son olarak da anakartın kendi ağ yazılımları (Armoury Crate, MSI LAN Manager vb.) varsa kaldır çünkü bunlar trafiği engelliyor.

Modemin gücü yetmiyor olmasın? İlk defa duydum 5G bağlantıda 3-4 tane bilgisayar bağlayanı. Diğer bilgisayarların bağlantısını kesip sadece o bilgisayarı bağlamayı denedin mi?
Tabi, denedim. İlk tek PC yaptım, sorun çok başka. Bir şey bulamayınca bir danışmak istedim, umarım hallederiz.

Bu durum %90 IP çakışması, anakarttaki ethernet çipinin modemi tanıyamaması veya Windows'un ağ sürücüsünü kitlemesinden kaynaklanıyor; çözmek için sırayla şunları yap: Önce CMD'yi yönetici açıp netsh winsock reset, netsh int ip reset, ipconfig /release, ipconfig /renew ve ipconfig /flushdns komutlarını girip bilgisayarı yeniden başlat. Olmazsa Aygıt Yöneticisi'nden Ethernet kartına sağ tıkla, Özellikler -> Gelişmiş sekmesine geçip Speed & Duplex (Hız ve Çift Yön) ayarını Auto yerine 100 Mbps Full Duplex yap (yeni anakart çipleri eski altyapı modemleriyle anlaşamayabiliyor). Ayrıca Wi-Fi için modemin arayüzüne girip WPA3 veya birleşik yayın varsa 2.4GHz ile 5GHz'i ayırıp güvenlik modunu WPA2-PSK yap, son olarak da anakartın kendi ağ yazılımları (Armoury Crate, MSI LAN Manager vb.) varsa kaldır çünkü bunlar trafiği engelliyor.
Şimdi tek tek deneyeceğim, umarım çözeriz. Bilgilendirme yapacağım, teşekkürler.

tek tek yaptım ancak sonuc degişmedi ''Speed & Duplex '' kısmı ile oynayınca tekrar bağlanır gibi oldu ancak ag erişimi yok kısmına düştü.

Son düzenleme: