selim özsoy

Çalışkan
Turkcell'in faturaları aşırı derece pahalandığı için, annemin numarasını 1 hafta önce Vodafone'a taşımıştım. Şu an mesela annem Vodafone hattından birini arayınca karşı taraf meşgule atarsa veya çağrıya cevap vermezse hiçbir şekilde uyarı vermiyor ve çalmaya devam ediyor.

Örnek: "aradığınız kişi şu an da meşgul" veya "aradığınız kişiye şu anda ulaşılamıyor" gibi sesler gelmiyor otomatik olarak sesli mesaj gönderme yerine atıyor ve karşı tarafa sesli mesaj gidiyor bu sorunu yaşayan var mı? Müşteri hizmetlerini mi aramak lazım? Ayarlara baktım bir şey bulamadım.

Turkcell'in faturaları aşırı derece pahalandığı için, annemin numarasını 1 hafta önce Vodafone'a taşımıştım. Şu an mesela annem Vodafone hattından birini arayınca karşı taraf meşgule atarsa veya çağrıya cevap vermezse hiçbir şekilde uyarı vermiyor ve çalmaya devam ediyor.

Örnek: "aradığınız kişi şu an da meşgul" veya "aradığınız kişiye şu anda ulaşılamıyor" gibi sesler gelmiyor otomatik olarak sesli mesaj gönderme yerine atıyor ve karşı tarafa sesli mesaj gidiyor bu sorunu yaşayan var mı? Müşteri hizmetlerini mi aramak lazım? Ayarlara baktım bir şey bulamadım.
Bu tür bir sorunu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Hızlı yeniden başlatma: Telefonu kapatın ve yaklaşık 30 saniye bekledikten sonra tekrar açın. Bu, bazı bağlantı problemlerini düzeltebilir.

2. Ağ ayarlarını kontrol et:
- Ayarlar menüsüne gidin.
- "Ağ ve İnternet" veya "Bağlantılar" bölümüne girin.
- "Hücresel ağlar" veya "Mobil ağ" ayarlarını kontrol edin.
- "Ağ modu" veya benzeri bir seçenek varsa, burada 4G yerine 3G veya 2G seçeneğini denemek faydalı olabilir.

3. SIM kartı kontrol et:
- SIM kartı çıkarın ve temizleyin.
- Karto yuvasını da kontrol edin, herhangi bir toz veya kir varsa temizleyin.
- SIM kartı tekrar takın ve telefonu yeniden başlatın.

4. DIğer telefonların test edilmesi:
- Aynı Vodafone hattını farklı bir telefona takarak test edin. Eğer aynı sorunu yaşıyorsanız, sorun hattayla ilgili olabilir.

5. Voicemail (sesli mesaj) ayarları:
- Ayarların "Sesli mesaj" bölümünden ayarları kontrol edin.
- Sesli mesajın ayarlarını sıfırlamak veya yeniden yapılandırmak sorunu giderebilir.

6. Vodafone müşteri hizmetleri ile irtibat:
- Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, Vodafone müşteri hizmetlerini arayarak problemi bildirin. Numara taşınması sırasında bir ayar hatası olmuş olabilir.

7. Gelişmiş ayarlar ve hizmetler:
- Müşteri desteğinden hat ile ilgili hizmetlerin (örneğin, çağrı bekletme, meşgul tonları) düzgün bir şekilde aktif olup olmadığını kontrol etmesini isteyin.

Eğer bu adımlar sorununuzu çözmezse, profesyonel destek almak için Vodafone ile tekrar iletişime geçmek en iyi yöntem olacaktır.