Merhaba. Geçenlerde yeni taşındığım evime TurkNet 100 Mbps VDSL bağlattım fakat upload çok düşük. Yani 100/7-8 gibi bir şey alıyorum, o yüzden download düşünce upload arttığına dair bir mesaj aldım. TurkNet destekten QoS ayarına girdiğimde ne yazarsam yazayım çalışmıyor, yani modeme reset atıp denedim fakat sonuç aynı.

Buna benzer bir şeyi bende yaşıyorum. DNS'i 1.1.1.1 yaptığımda komple internet gidiyor. Bende Kablonet Netmaster Infinity 401 kullanıyorum.

Yapay zekalara göre, modem arayüzünde kısıtlama olabilirmiş.

Gidip bir gün Router alıp, denemek istiyorum. Belki böyle bir şeydir.

Son düzenleme:
Bende de çalışmıyor. Vodafone'un rehberinde ki gibi bir menü yok bizde. Normalde aşağıdaki gibi bir menü olması gerekiyor.

1764347339003.webp

Root kullanıcı ile giriş yaparsanız o menü gözükecektir.
Biraz araştırma ile root kullanıcısının kullanıcı adı ve şifresini buldum sürüme göree değişiyor olabilir yinede deneyin.

İnternet>WAN>WAN VDSL(adsl ise WAN ADSL) yanındaki düzenlemeye tıkla. Orada kullanıcı adı ve şifre bölümü var. Düzenleme seçeneği sende çıkmıyorsa modem arayüzüne girerken root yetkisi ile giriş yapabilirsin.

Kullanıcı adı: VodAdmin
Şifre: Voda556Net12

Kaynak

Root kullanıcı ile giriş yaparsanız o menü gözükecektir.
Biraz araştırma ile root kullanıcısının kullanıcı adı ve şifresini buldum sürüme göree değişiyor olabilir yinede deneyin.

İnternet>WAN>WAN VDSL(adsl ise WAN ADSL) yanındaki düzenlemeye tıkla. Orada kullanıcı adı ve şifre bölümü var. Düzenleme seçeneği sende çıkmıyorsa modem arayüzüne girerken root yetkisi ile giriş yapabilirsin.

Kullanıcı adı: VodAdmin
Şifre: Voda556Net12

Kaynak
Hayır, bu yöntem işe yaramıyor. Denemiştim.
1764348496725.webp