Matrix

Uzman
Vodafone Red sinirsiz tarife kullanıyorum. Gün içindeki ortalama hızım 65 ila 80 megabit arası, geceleri sebeke boş olduğu zamanda 130 megabit hiz alabiliyorum. Lakin tarifede 15 GB hotspot sinirlamasi olduğu için bende bilgisayarıma ve telefonuma program yükleyip Vodafone 15 GB hotspot sınırını kaldırdım.

Ama PC'den bağlanınca hızım 25 megabit üstüne çıkmıyor. Hep 25 megabitte kalıyor ne yapabilirim bilmiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vodafone Red sinirsiz tarife kullanıyorum. Gün içindeki ortalama hızım 65 ila 80 megabit arası, geceleri sebeke boş olduğu zamanda 130 megabit hiz alabiliyorum. Lakin tarifede 15 GB hotspot sinirlamasi olduğu için bende bilgisayarıma ve telefonuma program yükleyip Vodafone 15 GB hotspot sınırını kaldırdım.

Ama PC'den bağlanınca hızım 25 megabit üstüne çıkmıyor. Hep 25 megabitte kalıyor ne yapabilirim bilmiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Hotspot Ayarlarını Kontrol Et:
- Telefonunuzun ayarlar kısmından hotspot ayarlarınızı kontrol edin. Eş zamanlı bağlantı sayısını ve hotspot güvenlik ayarlarını kontrol edin.

2. Bağlı Cihazları Kontrol Edin:
- Hotspot’a bağlı diğer cihazları kapatıp yalnızca PC’yi bağlayarak hız testi yapın. Böylece diğer cihazların bağlantı hızına etki etmediğinden emin olun.

3. APN Ayarlarını Gözden Geçirin:
- Telefonunuzda APN (Erişim Noktası Adı) ayarlarınızı kontrol edin. Vodafone'un önerdiği ayarlarla karşılaştırın ve gerekirse düzeltin.

4. Kanal Ayarlarını Değiştirin:
- Hotspot ayarlarında Wi-Fi kanallarını değiştirin. 1, 6 veya 11 numaralı kanallardan birini seçmek, daha az sıkışık bir bağlantı sağlayabilir.

5. Wi-Fi Standardını Kontrol Edin:
- Hotspot'unuzun desteklediği Wi-Fi standardını kontrol edin (örneğin, 802.11b/g/n/ac). Yüksek hızlar için 802.11n veya ac özelliğine sahip bir router kullanmaya çalışın.

6. Uygulamaları Kapatın:
- PC’de gereksiz veri kullanan uygulamaları kapatın. Bu, bütün bant genişliğini kullanmasını engeller.

7. Hız Testi Yapın:
- Yapılandırmalarınızı yaptıktan sonra birkaç kez hız testi yaparak sonuçları kontrol edin.

8. VPN Kontrolü:
- Eğer VPN kullanıyorsanız, bu bağlantı hızınızı etkileyebilir. VPN’i kapatıp hız testi yapmayı deneyin.

9. Veri Kullanımını İzleyin:
- Vodafone uygulamasından veya web sitesinden veri kullanımınızı kontrol edin. Herhangi bir limitin aşılmadığını doğrulayın.

10. Müşteri Hizmetleri ile İletişime Geçin:
- Hâlâ sorun yaşıyorsanız, Vodafone müşteri hizmetleri ile iletişime geçin. Sorununuz teknik bir sorun olabilir.

Bu adımlar sorununuzu çözmek için yardımcı olabilir. Herhangi bir adımda zorlanırsanız ek yardım isteyebilirsiniz.