Hasan Merkit

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
14
YouTube'da şöyle bir videoya denk geldim.

Voldemort geri döndüğünde Harry Potter 6 itibariyle Muggle dünyada terör saldırılarının başladığı (köprü yıkma da buna dâhil), Sihir Bakanlığı ele geçirilince Muggle kitlenin acımasızca taşa çevrilip ezildiği detayını ele alırsak Voldemort'un haklı olduğuna hiç katılmıyorum.

Daha çocukluk anılarında Voldemort'a dönüşmeden önceki Tom'un soğuk kanlı bir katil olacağı belli oluyordu. Hocasına sorduğu sorulardan da belliydi. Çocuk iken yüzündeki soğukluğa kadar bunu film de hissetirdi.

Muggle insanlar, silahlar ile yeryüzünde tehlikeli oldukları iddia edilip büyüler ile yeryüzüne terörü getiren Voldemort'un korkuyu ideolojiye çevirmesine rağmen YouTube'da her fikirde insan bulabilmek, ne kadar boş içerik üreticileri olduğunu bana bir kez daha hatırlattı.

Bana bu YouTube kanalı, ilgi çekici başlıklar ile kitle çekiyormuş gibime geldi.

Bu YouTube kanalı zaten hep böyle yapıyor. Sözde yeni nesil Türkçü gibi davranıp genelde nabza göre şerbet veriyor. Çok feyz alınacak bir kanal değil zannımca.
Bu adamın videosunu ilk defa izledim. A Haber izlemiş kadar oldum. 😃 Aslında her gün TV'lerin beyin yıkama adına yaptığı propagandalara benziyor.

Videoya gelen güzel bir yorumu alıntı ediyorum:

Yeterli baharatla her yemek yenilebilir gibi duruyor.

Bu videolar bana daha çok komedi içeriği gibi geliyor. Akasya Durağı ve Cennet Mahallesi videosu izlerken eğlendirmişti. Çok ciddiye alınması gereken bir kanal değil, gülüp geçmelik.

Bu adamın videosunu ilk defa izledim. A Haber izlemiş kadar oldum. 😃 Aslında her gün TV'lerin beyin yıkama adına yaptığı propagandalara benziyor.

Videoya gelen güzel bir yorumu alıntı ediyorum:

Yeterli baharatla her yemek yenilebilir gibi duruyor.
Valla bazen ben de boyle videolar ceksem mi diye dusunuyorum. Insanlarin merak edecegi mantiksiz sacma sapan iceriklerle izlenme kasmak guzel is aslinda. Muhtemelen siz burada bu adamin videosuyla ilgili konu acarken, o adam bu videodan elde ettigi gelirlerle kendini simartiyordur. Nasil milyoner olunur dersleri falan bos abi aynen soyle bir YouTuber olacaksin her sey tamam ya.

İyi ve kötü filmlerde aşırı taraflı bir şekilde romantize edilir. Saf iyi ve kötülük hiçbir zaman olmaz, hatta iyilik ve kötülük diye bir şey yoktur. İnsan uydurmasıdır. Hayatta kalma tek prensiptir. Herkes kendi çapından bakıldığında haklıdır. Karakterlerin kendi ideallerine göre haklı olup olmadıkları genelde bu videolarda tartışılıyor. Bakış açısı duygusal değil, olması gerektiği gibi pragmatist bu videolarda.

Voldemort geri döndüğünde Harry Potter 6 itibarıyla muggle dünyada terör saldırılarının başladığı (köprü yıkma da buna dâhil), sihir bakanlığı ele geçirilince muggle kitlenin acımasızca taşa çevrilip ezildiği detayını ele alırsak Voldemort'un haklı olduğuna hiç katılmıyorum.

Daha çocukluk anılarında Voldemort'a dönüşmeden önceki Tom'un soğukkanlı bir katil olacağı belli oluyordu. Hocasına sorduğu sorulardan da belliydi. Çocuk iken yüzündeki soğukluğa kadar bunu film de hissetirdi.

Muggle insanlar, silahlar ile yeryüzünde tehlikeli oldukları iddia edilip büyüler ile yeryüzüne terörü getiren Voldemort'un korkuyu ideolojiye çevirmesine rağmen YouTube'da her fikirde insan bulabilmek, ne kadar boş içerik üreticileri olduğunu bana bir kez daha hatırlattı.

Bana bu YouTube kanalı, ilgi çekici başlıklar ile kitle çekiyormuş gibime geldi.

Bu adamın olayı bu.

Voldemort geri döndüğünde Harry Potter 6 itibariyle Muggle dünyada terör saldırılarının başladığı (köprü yıkma da buna dâhil), Sihir Bakanlığı ele geçirilince Muggle kitlenin acımasızca taşa çevrilip ezildiği detayını ele alırsak Voldemort'un haklı olduğuna hiç katılmıyorum.

Daha çocukluk anılarında Voldemort'a dönüşmeden önceki Tom'un soğuk kanlı bir katil olacağı belli oluyordu. Hocasına sorduğu sorulardan da belliydi. Çocuk iken yüzündeki soğukluğa kadar bunu film de hissetirdi.

Biri özet geçebilir mi? En azından vaktimi boşa harcamamış olurum. :hehehe:

Son düzenleme:
Video zaten trol. 10. dakikada adam ölüyiyenlere uçuyorlar çünkü süpürge kullanmak ağaç kesmektir dolayısıyla doğayı koruyorlar diyor.

Bir şeyi savunmak için saçma teori, saçma bahaneler uydurmakla aynı.