Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TA1WSR

Yetkin
Yer
City 17
Selam dostlarım, iyi sosyaller.

Bir projem için bu voltaj regülatöründen kullanmam lazım ve bu 7 segment display modülünü de bu regülatöre bağlamak istiyorum fakat kablo lehimlenen noktaların hangisinin artı, hangisinin eksi ve hangisinin data kablosu olduğunu bulamadım. Bu yüzden hangi kabloyu hangi noktaya lehimleyeceğimi çözemedim. Bu 3 kabloyu regülatördeki 4 boş noktadan hangilerine lehimlemeliyim? Cevaplarınızı bekliyorum.

Hepinize tekrardan iyi sosyaller.

IMG_0537.webp

IMG_0536.webp

Çözüm
Normalde kırmızı (+), siyah (-), sarı (sinyal) olması lazım. Regülatör içinse denildiği gibi kılavuz üzerinden de bakabilirsiniz. Elinizde dijital ölçü aleti varsa bununla da bakabilirsiniz. Resime göre en baştaki zaten C4 kondansatörü. Diğerleri içinse ölçebilirsiniz. (+) ve (-) yanlış olursa zaten ölçü aleti uyarı verir.
Selam dostlarım, iyi sosyaller.

Bir projem için bu voltaj regülatöründen kullanmam lazım ve bu 7 segment display modülünü de bu regülatöre bağlamak istiyorum fakat kablo lehimlenen noktaların hangisinin artı, hangisinin eksi ve hangisinin data kablosu olduğunu bulamadım. Bu yüzden hangi kabloyu hangi noktaya lehimleyeceğimi çözemedim. Bu 3 kabloyu regülatördeki 4 boş noktadan hangilerine lehimlemeliyim? Cevaplarınızı bekliyorum.

Hepinize tekrardan iyi sosyaller.

Eki Görüntüle 95347

Eki Görüntüle 95349

Aldığın ürünün data sheet bakarak anlayabilirsin hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde kırmızı (+), siyah (-), sarı (sinyal) olması lazım. Regülatör içinse denildiği gibi kılavuz üzerinden de bakabilirsiniz. Elinizde dijital ölçü aleti varsa bununla da bakabilirsiniz. Resime göre en baştaki zaten C4 kondansatörü. Diğerleri içinse ölçebilirsiniz. (+) ve (-) yanlış olursa zaten ölçü aleti uyarı verir.

Çözüm
Aldığın ürünün data sheet bakarak anlayabilirsin hocam.

Hocam ürünün datasheetini bulamadım. Zaten ürünü bir arkadaşımdan aldım. Modelini tam bilmiyorum.

Normalde kırmızı (+), siyah (-), sarı (sinyal) olması lazım. Regülatör içinse denildiği gibi kılavuz üzerinden de bakabilirsiniz. Elinizde dijital ölçü aleti varsa bununla da bakabilirsiniz. Resme göre en baştaki zaten C4 kondansatörü. Diğerleri içinse ölçebilirsiniz. (+) ve (-) yanlış olursa zaten ölçü aleti uyarı verir.

Deneyeceğim hocam.

Son düzenleyen: Moderatör: